Асфалтираха част от пътя в Дебелт

Началото на 2022 г. до „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ е изпратен сигнал за разбит път в село Дебелт. Въпросният път е от село Дебелт до затворническото общежитие „Дебелт“ /ЗО „Дебелт“/, а състоянието му е окаяно. Огромни дупки и неравности правят преминаването по него опасно за всякакви превозни средства, създавайки предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

От ОЗБГ отправяме предложение до АПИ и Община Средец пътят да бъде ремонтиран. Идеята ни е не е да се прави подмяна на цялата пътна настилка, а е достатъчно да бъдат асфалтирани дупките, както и да бъдат отстранени неравностите.

АПИ ни отговориха, че пътят не е техен и нямат отношение към казуса. От Общината казаха, че започват процедура пътят да им бъде прехвърлен на тях, а след това ще се заемат с ремонта му, като си има определени законови процедури, за които е необходимо технологично време.

18 месеца по-късно установяваме, че част от пътя е асфалтиран. Поинтересувахме се защо само част от него е оправена и разбрахме, че не е асфалтиран от Община Средец, а от частна фирма.

Вярваме, че в обозримо бъдеще Община Средец ще оправи и другата част от пътя и то преди да има фатален инцидент, защото по този път ежедневно преминават леки автомобили и камиони, и е от съществено значение не само за село Дебелт, но и за общината.

От ОЗБГ поднасяме искрени благодарности на фирмата, която асфалтира част от пътя и го направи безпроблемен за преминаване.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x