„На предела“ – 14.05.2016 г.

    На 14.05.2016 г. ОЗБГ и зала за кондиционни тренировки „Explosive gym“ проведоха първото по рода си кондиционно състезание „На предела“. До този момент състезание в този формат не се беше провеждало на територията на град Бургас и на бургаска област.

    Състезанието се проведе под мотото „Спортувай и обичай Родината!“ и протече на два етапа, като упражненията за мъже и жени на втория етап бяха различни. Първият етап за мъжете и жените беше да направят 50 бърпита, 100 клека и 100 коремни преси. Упражненията се правят за време и най-бързите 10 мъже и 10 жени отиват на финал, тоест за втори кръг.

    Вторият кръг мъжете трябваше да направят 15 лицеви опори, 10 суинга с пудовка 20 кг, бягане 30 метра, 5 набирания, 10 тръстера с лост 20 кг, бягане 30 метра. Жените правиха 10 лицеви опори, 10 суинга с пудовка 10 кг, 5 прескока на щанга с бърпи, 5 тръстера с лост 20 кг. Тук целта е мъжете за 15 минути, а жените за 10 минути да направят колкото се може повече кръга. Първите трима мъже и първите три жени бяха наградени.

    Наградите са протеин, азотен бустер, карта за зала, мигли, ваучер за авторемонт, медал, купа за първо място, тениска и други. Между етапите имаше почивка и демонстрация по бойни спортове от клуб  „Хикари“ – Бургас и музикално изпълнение на две бургаски момчета, които навлизат в рапърските среди.

    Най-добро време от мъжете за първия кръг даде Пламен: 5м 18 с. От жените, за първия кръг, най-добре се представи Марина с време от 6м 12с. За втория кръг първенец отново беше Пламен с постижение: 10 пълни кръга + 15 лицеви + 10 суинга + бягане + 5 набирания + 3 тръстера. При жените шампион стана Веселина с резултат от 7 пълни кръга.

    Състезанието мина по план и като цяло оценката на участници, спонсори и зрители е отлична! Благодарим на спонсорите и на всички други, които допринесоха за осъществяването на „На предела“. С Ваша помощ ще го направим запазена марка на град Бургас и с всяка изминала година ще става все по-мащабно!

    След благодарственото писмо може да видите снимки от състезанието, както и два клипа, които са заснети благодарение на Хоби ТВ.

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x