Отвличане на кучета

    До ОЗБГ достигна този сигнал, който публикуваме без редакторска намеса. Сигналът е написан от С.В. във Фейсбук профила й:

„ВНИМАНИЕ!!!

Момиче и момче, вероятно от ромски произход, обикалят в к-с „Лазур” към морската градина и се опитват да крадат кучета. Преди малко се опитаха да откраднат и нашето.. майка ми го разхожда по ул.Места към входа на морската градина, откъдето се появява и въпросната. Все още сме в шок от случилото се.. приближавайки се до кученцето ни – Арчи (йорки) започва уж да му се радва и понеже е мъничък й отвръща със същото, а тя започва да го дърпа с всичка сила и да крещи „Пусни кучето, дай ми кучето, ако искаш да ти е живо” и започва да го стиска и ДУШИ!!! „Благодаря” на всички млади момчета, които подминаха случилото се без да помогнат на майка ми, която е викала за помощ… вие сте доказателство, че човешкото и съпричастността у хората вече не съществуват…,но искрено БЛАГОДАРЯ на двете жени, които са се развикали, че звънят на 112 и са я прогонили. След броени минути дошъл и партньорът й, който бил с раница .. явно да прибират там кучето, което откраднат. Оказа се, че почти всеки ден тези двамата ги засичат и всеки път опитват да откраднат някое куче.. явно, за да го продадат… За щастие Арчи, макар и стресиран и треперещ, си е при нас…

Моля Ви пазете си кучетата!!!!“

    Организирахме се от ОЗБГ и с помощта на граждани направихме патрули в ж.к. „Лазур“. Бяхме над 9 човека и успяхме да обхванем целия комплекс. Следяхме и за нападения, за да можем да хванем извършителите на място. Някои от нас обикаляха и другите комплекси, но без успех. За съжаление не успяхме да открием извършителите. Апелираме към гражданите да бъдат внимателни. Ако забележат подозрителни субекти да сигнализират на полицията. Според очевидец циганите са мъж и жена с раници. Мъжът стои настрани и се намесва при нужда, за да помогне на жената. Не е изключено да има и още цигани, които стоят на разстояние.

    Около 10 дни подред обикаляхме комплекса, търсейки хората, които отговарят на описанието, дадено ни от пострадалата жена. В различните дни бяхме различен брой хора, но успявахме да покрием цялата площ. Въпреки усилията ни не се увенчахме с успех и циганите продължават да бродят безнаказано.

    На няколко души сме оставили и телефона на ОЗБГ да се обадят при нужда. Докато си разхождат домашните любимци, докато пазаруват или спортуват, могат да попаднат на циганските престъпници и да попадат сигнал и на нас. Прошка за такива не трябва да има!

    Заедно за Бургас!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x