ОЗБГ и шофьорите

    Милена, която живее в немотия в „Меден рудник“ и гледа мъжа си, който е на легло, защото е прекарал три инсулта, имаше нужда от храна, дрехи, мебели. Във Фейсбук се появиха постове с данни за контакт с жената. Гражданин случайно вижда един от постовете и пише, че има мебели, които е готов да даде безвъзмездно. Момче от групата ШОФЬОРИ БУРГАС вижда коментара и се свързва с човека. Разбират се и следва нов пост, който гласи, че за днес трябват десетина души, които да помогнат да се вземат мебелите от „Зорница“, да се натоварят на камион и да се закарат в „Меден рудник“.

    Един от членовете на ОЗБГ попада на публикацията и организира помощ, и от страна на ОЗБГ. За изключително малко време момчета от ОЗБГ и групата на шофьорите се самоорганизират и доставят мебелите на жената. Махнахме старите, вкарахме новите, сглобихме ги. Разбрахме, че не малко хора са занесли храна на семейството и утре пак ще отидат.

    За много кратко време успяхме да помогнем на семейството. Занесохме и компютър, и други мебели за кухнята и съседната стая. На една от снимките се вижда при какви нечовешки условия живеят. След нашата намеса апартаментът придоби по-нормален вид и със сигурност се превърна в едно по-добро място за живеене.

    Това е първата съвместна инициатива на ОЗБГ и ШОФЬОРИ БУРГАС, чийто водач е Станислав Тенев. Няма и да е последната. В бъдеще ще имаме още дейности в името на обществото. Тази инициатива показва как за минимално време и при наличие на желание, може да се постигне максимален ефект. Спасението е в обединението!

« на 12 »

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x