ОЗБГ отново задържа румънските измамници след гонка!

Вчера задържах единия от двамата румънци, които искат пари от хората за някакви измислени каузи и деца в нужда, а другия го арестуваха полицаи от 1 РУП – Бургас. Средствата ги събират уж от името на организации. Тази румънска напаст върлува в града от поне 3 години.

Изпратих писмо на румънското посолство в София да предприемат мерки за ограничаването на тези измамници, защото са били забелязвани и в други градове. Или те ще го направят, или ние обществото!

Днес шофирам и виждам същите индивиди до храм „Света Богородица“. Ядосах се, защото вчера бяха задържани, а днес са пуснати и продължават да искат пари от хората със същите списъци. Нямах възможност да спра и продължих.

След половин час отидох пеша в центъра и обикалях, за да ги видя и задържа отново. Не разбрах каква е причината да бъдат освободени и да продължават тормоза над хората. Ясно ми е, че институциите в България не са от най-работливите, но това преминава всякакви граници. Това е подигравка с жителите и гостите на град Бургас!

Не ги видях и се обадих на Георги Братанов /който също е от ОЗБГ/ да отидем да обядваме. Той беше с неговата кола и ме взе, и потеглихме към заведение до нас. Минахме през „Гъбката“ и случайно забелязах двамата „хубавци“ да се разхождат спокойно със списъците, искайки пари от разхождащите се.

Братанов паркира и тръгнахме след тях. Първият го задържах до някакви момичета, но вторият побягна. Хукнах да го гоня и след около 200 метра го хванах. Посегна и ме удари в ръката, която сега е малко надута и ме боли. Обясних му, че не бива да прави повече така и го заведох до „Гъбката“. Братанов дойде с другия индивид, казахме им да седнат и се обадихме на 112.

Бях запъхтян, но докато чакаме полицаите направих кратко видео, за да достигнат физиономиите им доколкото се може повече хора, да ги видят и да знаят да не им дават пари.

Полицаите дойдоха след няколко минути и ги прибраха пак в 1 РУП.

Непознат за нас човек дойде и каза, че с тях имало и момичета. Тогава се сетих, че първият румънец, когото хванах не е искал пари от момичетата, а те са били от една измамническа група.

Когато отидох в 1 РУП отпред имаше и още две момичета, които са искали пари от хората. С тях до момента са 7 измамници: 5 момичета и 2 момчета.

Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ

Автор: Стефан Петров /ОЗБГ/

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x