Протест против решението на Община Бургас

Протестът беше организиран от строителя и собствениците на имотите. Гражданите нямаха водач на протеста и се обърнаха за съдействие към ОЗБГ, както и за цялостна подкрепа. Бисер Русимов се отзова и поведе протеста, а представянето му бе отлично.

Приключи мирният протест на собствениците на имотите и други потърпевши от решението на общината да спре строителството на жилищната сграда до ОУ „Любен Каравелов“ и докладната записка, с която иска да отчужди частния имот. Десетки изразиха недоволството си пред Община Бургас. Те носеха табели с надписи „Справедлива замяна с друг имот“ и „Не на отчуждаването“ и обещаха, че ще се борят докрай.

Исканията на хората са:

– да не се допусне потъпкване на неприкосновеността на частната собственост;
– да се прекратят действията на общински служители, с които незаконосъобразно се възпрепятства частна инициатива и строителството в частен имот при влезли в сила разрешения за строеж;
– във възможно най-кратък срок Община Бургас и Общинският съвет да предприемат адекватни действия за разрешаване на изкуствено създадения проблем;
– в случай, че върху настоящия парцел няма да се разреши строителство, то парцелът да бъде заменен за друг с по-добри показатели, за бъдат компенсирани загубите заради неблагоприятния развой на събитията.

С въпросния казус може да се запознаете подробно от СЛЕДНИТЕ публикации. ОЗБГ вярва в разума на общинската администрация и че въпросът ще бъде решен по възможно най-добрия начин за всички страни.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x