Първа подписка срещу Стратегията за детето

На 11 август в Бургас се проведе поредната информационна кампания, насочена срещу Стратегията за детето и промените в законите, свързани с нея. Новото в събитието беше, че за пръв път, в града, се събираха и подписи, които да бъдат приложени към специална декларация.

Декларацията, заедно с приложените към нея подписи, ще бъде изпратена до: Президента на Република България; Министър-председателя на Република България; Председателя на Народното Събрание; Председателя на Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите към Народното Събрание; Омбудсмана на Република България; български медии.

Организатор е Бисер Русимов от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, както и неговите съмишленици от бургаската група, бореща се срещу стратегията. Екипът не спира да работи в насоката да защити българските деца от вредното /според мнозина/ въздействие на предстоящите промени, които се обмислят да бъдат направени от страна на държавата.

Стотици будни граждани се подписаха, за да защитят бъдещето на България, а събитието беше излъчено на живо във Фейсбук в: националната група против стратегията, страницата на Бисер Русимов, бургаската група против стратегията и в други групи, страници и профили в социалната мрежа. Десетки хиляди го гледаха, а коментарите и реакциите са стотици.

Своя подпис положи и Коминочистачът – култов екземпляр от Каблешково, който от години се подвизава по бургаските улици, развеселявайки малки и големи. Пожела здраве, късмет и успех с начинанието.

Инициативата продължава в Бургас, а подписка ще бъде инициирана и в други градове на страната.

Организаторите изказват своите специални благодарности на Община Бургас за съдействието при организиране на информационната кампания и подписката.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x