Петиция: Помогни да защитим децата!

ОЗБГ се включи към онлайн петиция, която има за цел да защити децата ни от разврат, многополови същества и други подобни извращения. Петицията е насочена за запазване на традиционното семейство, което е между мъж и жена, а не между еднополови двойки, на които ще се даде възможност да осиновяват деца.

Целият текст на петицията е следният:

„Дълбоко сме загрижени относно предстоящото гласуване на задължителен за всички страни-членки на Европейския съюз (ЕС) “Регламент за признаване на родителството между държавите-членки“. Според него всички страни-членки ще трябва да признаят родителството и осиновяванията на деца, включително от еднополови двойки, направени в други страни-членки на ЕС.

Ако се приеме предложеното от Европейската комисия (ЕК) законодателство това ще доведе до редефиниране на брака, родителството и до нарушаване на правата и най-добрия интерес на детето.

Конституцията на България, подобно на тези в други европейски страни, определя брака като съюз между мъж и жена и не допуска осиновяването на деца от еднополови двойки. Tя свързва родителството с баща-мъж и майка-жена и половата идентичност с биологичния пол. Тези разпоредби съответстват на приложимото международно право – Хартата на основните права на ЕС, Всеобщата декларация за правата на човека, Международният пакт за граждански и политически права и Международната конвенция за правата на детето.

Европейските договори посочват, че материалното семейно право попада в изключителната компетентност на страните членки. То включва и правото за признаване на кой може и кой не може да бъде съпруг и съпруга, майка и баща.

Ако тази директива бъде приета страната ни ще се окаже под натиск да направи промени, които противоречат на Конституцията и правната ни система. Ще бъдем принудени да обърнем гръб на принципи в правото, които отразяват националната ни идентичност, традиции и волята на голяма част от народа ни.

Родителството не е право, а е дар и отговорност, която се гради върху приемането на детето и зачитането на неговите права и най-добрия му интерес. Не всяко семейство има дете, но всяко дете има баща и майка. Детето е същество, със собствени права, вкл. правото да има и познава своите майка и баща. Незачитането на тези факти нарушава най-добрия интерес на децата и ще окаже сериозни последици върху страните и правната хармония в ЕС.

Предложеният регламент за директива грубо нарушава разпоредбите на договорите при присъединяване, чрез превишаване на правомощията, предоставени на органите на Европейски съюз от страните-членки.

Във връзка с гореизложеното Ви призоваваме твърдо да се противопоставите на приемането на директивата на Европейската комисия за признаване на родителството между държавите-членки, отстоявайки Конституцията на България и правото на страната ни, сама да определя политиките си в сферата на семейството.“

ОЗБГ е за запазване на нормалните отношения между мъж и жена, а не на всякакви други индивиди, агресивно налагайки различията си и грубо нападайки онези, които не ги подкрепят. ОЗБГ се бори да защити българските деца, а не да ги подлага на разврат каквато е целта на еднополови организми, американо-европейски хомоценности и друг подобен бълвоч.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x