Помощта продължава!

В предната статия ви запознахме с Мария Захариева и проблемите й. Жената и синът й се нуждаят от храна, лекарства, финансови средства, печка, маса и някои други дреболии.

Днес от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ и Искра.бг посетихме Мария Захариева и сина й в квартирата, където живеят. Искахме лично да се убедим, че всичко, което беше написала е вярно. За съжаление се оказа, че е истина и майката, и синът й се нуждаят от помощ.

За близо час разговор, Мария разказа за живота си, как са стигнали до това положение, от какво имат нужда, какво иска за в бъдеще. Каза и че от няколко дни почти нищо не са яли със сина си. Разговорът не беше лек за нея, но се сдържа и не заплака.

След срещата звъннахме на един господин, който още вчера обеща да помогне и даде 500 лева. С парите купихме обувки на сина й, храна за няколко дни, платихме 200 лева, които да покрият част от неплатената им сметка за вода, а останалите пари /около 150 лева/, заедно с другите, които съберем, ще решим кое е най-важно за тях и ще го платим.

Условията, в които живеят не са никак приятни. Имат нужда от малка масичка в кухнята, на която да се хранят, както и от малка готварска печка тип „Раховец“, защото тяхната с марка „BEKO“ не може да пече и котлоните не й работели. Който има възможност може да им даде и голяма печка, която да сложат на мястото на тяхната. Имат нужда и от микровълнова, и от някакъв телефон, който Мария да ползва, защото виждате нейният на какво прилича.

Основният проблем на Мария са парите. Има нужда от прегледи, които не са евтини, на сина й му трябват над 700 лева, за да си плати здравните осигуровки за 5 години назад, за да може да си подаде документите за ТЕЛК, отделно имат още над 400 лева неплатена сметка за вода, всеки месец плащат 250 лева наем, ток имат 50-60 лева месечно, синът й също се нуждае от прегледи и лекарства. На Мария е запорирана банковата сметка, а наскоро са теглили кредит /предимно, за да си купят храна/ от „Изи Кредит“ и месечната им вноска е 107 лева.

Синът й също е болен, но се занимава със строителство и предпочита да извършва довършителни дейности. Когато здравето му позволява работа не отказва, защото е добър в това, което прави и го прави с желание. Който има нужда от майстор, може да се свърже с него чрез Мария, защото не знае кога точно ще си активира телефонния номер.

Мария Захариева и синът й живеят в бургаския жилищен комплекс „Славейков“ в блок 49. Номерът на Мария е 0884 43 49 21. Всеки може да отдели парички, за да й помогнем. Който желае да помогне да се свърже с редакцията на сайта Искра.бг или с ОЗБГ.

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x