Добри хора, да помогнем на Мария!

Мария Захариева е на 76 години и живее на квартира в бургаския жилищен комплекс „Славейков“, блок 49.

Има множество заболявания, които й пречат да си намери работа и е 91% инвалид. Преди години почива съпругът й, който също е бил инвалид, а синът й няма постоянна работа, защото и той има проблеми със здравето и помага финансово, когато има възможност, но това не се случва често.

Мария се нуждае от изследвания, лекарства, храна, среща трудности и при плащане на наем и битови сметки, а да постъпи в болница са нужни пари. с които не разполага. Редовно се случва с дни да не се храни и е въпрос на време да се откаже от живота. Има нужда и от личен асистент или хора доброволци, които да й помагат.

Писала е до Президента, до няколко институции, БЧК, ходила е при кмета на град Бургас г-н Димитър Николов и той обещава помощ, но нищо не се случва освен да й дадат еднократно 365 лева от Община Бургас.

тя почти не излиза от тях, защото има и артрит, и получава паник атаки. Няма възможност да обикаля по гишетата на институциите и да се бори със смачкващата обикновения човек бюрокрация.

Добри хора, който има желание и възможност да помогне на Мария, да се свърже с ОЗБГ, за да помогнем заедно на една българска жена да заживее нормално!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x