Предложение за изпъкнало огледало

Кръстовището на бургаските улици „Цар Калоян“ и „Васил Левски“ създава предпоставка за възникване на ПТП поради ограничената видимост на част от шофьорите на превозни средства.

От ОЗБГ внесохме предложение до Община Бургас и Общинския съвет-Бургас да бъде поставено изпъкнало огледало, за да се увеличи видимостта на участниците в движението. Част от предложението гласи:

„Когато дадено МПС се спуска по улица „Васил Левски“ до улица „Цар Калоян“, на знака STOP се налага водачът да спре и да се огледа, както за преминаващи моторни превозни средства, така и за пешеходци, и велосипедисти, но това е почти невъзможно или е с много лоша видимост. Причината е в автомобилите, които са перманентно спрели по цялата дължина на улица „Цар Калоян“.
С цел да предпазим гражданите, предлагаме тази превантивна мярка, която ще има положителен ефект върху всички участници в движението.“

Управниците на града приеха, че предложението е адекватно и на кръстовището беше монтирано изпъкнало огледало, което ще редуцира възможността от  ПТП.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x