Проблеми в рибарско селище Ченгене скеле – 1 част

В рибарското селище Ченгене скеле съществуват редица проблеми. Тези проблеми умело се прикриват от няколко души и заради тях страдат десетки живущи в селището. От ОЗБГ започваме да разнищваме проблемите, да ги вадим на светло, да подаваме сигнали до институциите и да участваме в разрешаването им.

Първата ни дейност в селището е подаване на сигнал за незаконна постройка, разположена на плажната ивица. Подадени са сигнали до Главна прокуратура, МРРБ, ДНСК, Министерство на туризма.

Имаме снимков и видеоматериал на незаконните постройки /освен тази, за която сме подали сигнал, има и други/, разположени върху плажната ивица, заснели сме кораба, както и други места от селището. До селището има и не малко разрушени постройки от институции, но и за тях ще стане въпрос след време.

От ОЗБГ ще направим каквото е по силите ни, за да се преборим с местни индивиди, които търсят лична изгода от страданието на хората, корумпирани институции, недобросъвестни служители и всички други, които не желаят законът да бъде спазен.

Незаконни постройки на плажа
Незаконни постройки на плажа

Засега очакваме отговор от Окръжна прокуратура – Бургас, а съвсем скоро ще бъде подаден сигнал и за друга постройка „кацнала“ на изключителна държавна собственост.

Очаквайте продължение!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x