Протест срещу насилието над деца

    На 10 февруари в град Бургас беше организиран протест срещу насилието над деца в детските заведения. Протестът е част от няколко протеста, които ще се проведат на различни дати в различни градове. Организатор е човек от София, но за всеки град си има отделно лице, което се е заело да организира протеста. За град Бургас беше Таня – една българска майка.

    ОЗБГ подкрепи протеста и сме съгласни с отправените искания: мандатност на директорите, камери в стаите, повече учители, увеличаване на групите с деца и намаляване на бройката деца във всяка една група, строг контрол от страна на институциите и други.

    ОЗБГ също отправи искания, с които да се предотврати агресията спрямо децата. В случая институции, родители и учители трябва да работят заедно, за да не се стига до неприятни ситуации. Вината не е само в учителите, а е обща. Най-голяма вина има държавата, в лицето на някои управляващи, които не вземат адекватни мерки и по този начин допускат това да се случи.

    На протеста имаше около 20 журналисти и близо 100 човека. Това бяха предимно родители, а някои от тях бяха довели и децата си. Важно е оттук нататък какво ще се случи. Ако сега не се вземат мерки, не се покажат проблеми, за които се мълчи и се прикриват, то и в бъдеще ще има насилие над деца. С общи усилия може да се предотврати ненужната агресия спрямо бъдещето на България – българските деца.

    Задължително трябва да се проведе и разследване, и да се установи директорката, колегите на учителките и другия персонал дали са знаели какво се случва в часовете. Във всички детски заведения на територията на страната е нужно да се направи разследване, за да се установи дали има и други случаи, които се прикриват, защо и кой ги прикрива и т.н. Всеки един виновен трябва да си понесе последствията.

    Заедно за България!

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x