Протест за запазване градинката на „Фердинандова“

В Бургас, на края на улица „Фердинандова“, има прекрасна градинка, която скоро предстои да бъде унищожена, ако не се предприемат адекватни мерки не само от Община Бургас.

Казусът започва през 2019 г., когато Общинският съвет на град Бургас приема докладна записка, с която се изменя частично уличната регулация и става възможно застрояването на градинката, тоест тя ще бъде унищожена. Тогава живущите в района внесоха жалба и строеж нямаше, но сега, три години по-късно, казусът отново е на дневен ред.

Парцелът е частен и собствениците искат да бъде застроен, но живущите наоколо са против, защото не само дървета на повече от 60 години ще бъдат отсечени, но ще се закрие гледката на няколко блока, ще има проблем и с местата за паркиране. Със сигурност няма да има ред в хаоса!

Гражданите излязоха на протест, организираха подписка, ще предприемат и други законови действия, за да не бъде затрито и това зелено място, както се е случвало с много други „благодарение“ на Общината и Общинския съвет. Разбира се тук, а и в другите случаи, не говорим за корупция, а за законно застрояване. На никой и през ум не му е минавало, че може да има корупция в частната /извиняваме се искахме да напишем честната/ Община Бургас.

Представител на ОЗБГ също взе участие в протеста. От ОЗБГ заставаме на страната на гражданите и сме на мнение, че строеж не трябва да има, респективно градинката да бъде запазена. Ще помогнем с каквото можем, за да бъде запазено това зелено кътче в презастроения ни град.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x