Входиране на подписка за градинката на „Фердинандова“

След протеста за запазване на градинката на улица „Фердинандова“ и организираната подписка, гражданите входираха събраните бланки с подписи в Община Бургас.

На събитието присъства и представител на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, като подкрепяме исканията на бургаските жители на „Възраждане“ за запазване на последната зелена градинка на улица „Фердинандова“.

Граждани споделиха пред ОЗБГ и опасенията си за корупционна практика, защото случващото се противоречи на всякакви нормални разбирания – да се унищожава зеленина и вековна градинка. Те предполагат, че за всичко е виновна гербаджийската Община Бургас и обвиняват кмета Димитър Николов, че е позволил това да се случи. Съмненията им са породени от факта, че през 2019 година е можело да не се позволява парцелът да отиде в частни ръце, но въпреки това се е случило. Предстои гражданите да предприемат всичко по закон, но според тях апетитите за района са големи и едва ли някой ще им помогне – той се намира в така наречената навремето „Централна градска част“. Те са категорични, че сега единствено Община Бургас и кметът Димитър Николов, като неин ръководител, могат да спрат това нещо и по този начин да докажат, че подозренията им са неоснователни.

Продължаваме с казуса и всички законни действия, които можем да предприемем, за да го разрешим!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x