Протест за защита на животните

    В началото на месец октомври, в град Бургас, бе извършено зверско умъртвяване на котенце. Момче с инициали Ж.С. първо насъсква кучето си срещу котето, след това го убива по жесток начин. Няколко души стават свидетели на деянието.

    Полицията и прокуратурата си свършват работата, задържат момчето и му повдигат обвинение. Дни след това бе направена подписка и протест срещу Ж.С. Исканията са да получи справедливо наказание, както и хората, и държавата да не остават безучастни към престъпленията срещу животните.

    На 14.10.2016 г., пред сградата на съда в град Бургас, се осъществи мирен протест. Протестът беше подкрепен от около 50 души, малко медии и малко полицаи. Членове на ОЗБГ също взеха участие. Продължителността на протеста беше около два часа, след което всички се разотидоха.

    ОЗБГ осъжда остро всяко едно посегателство над животно! Животните са част от нас и трябва да полагаме нужните грижи за тяхното опазване. Нужно е въвеждане на по-строги наказания за престъпления срещу животни, въвеждане на зоополиция в цялата страна както и по-голяма гражданска намеса.

    Искрено се надяваме всяко едно престъпление, срещу животно, да не остане ненаказано!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x