Съоръжения за детска площадка в „Сарафово“

В бургаския квартал „Сарафово“ има все повече млади семейства с малки деца и детските паркове не достигат. В топлите месеци става изключително пренаселено и съоръженията, които са изградени към момента, са крайно недостатъчни и на децата се налага да изчакват много време, за да им дойде ред за игра.

Такъв е случаят и с детската площадка, която е между улиците „Комсомолска“, „Твърдица“, „Ангел Димитров“ и „Драва“. Идентификаторът на парцела е 07079.820.566, а на мястото за игра няма достатъчно съоръжения за малчуганите.

Родители се обърнаха за подкрепа към ОЗБГ. Подготвихме предложение до Община Бургас в бюджета й за 2022 г. да се заложат средства за закупуване и монтиране на няколко съоръжения. Родители са преценили, че са нужни детско съоръжение с тунел, пързалки и катерушки – 1 бр.; седалка за люлка с кош за малки деца до 3 години – 2 бр.; въжена кръгла люлка – 1 бр.

Към предложението има и приложена подписка с над 300 подписа на живущи в Сарафово. Хората са на мнение, че разходът не е голям, но ползата от новите уреди за игра ще е много голяма и най-вече за децата.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x