Деца просяци

Двама млади мургави мъже /на възраст около 20-30 години/, с лек автомобил тъмносин Форд, са оставили две малки момиченца на паркинга пред мол „Плаза“ и ги наблюдавали стриктно. Момиченцата започнали да просят, а случката е от 24 януари, но поради различни причини умишлено не давахме гласност на случая.

Тази информация достигна до ОЗБГ след като ни беше изпратен линк, който води към статия в бургаския новинарски сайт БургасИнфо. Линка ни го прати наш съмишленик, който случайно попаднал на публикацията.

Веднага организирахме две групи, които да ходят и да наблюдават мола, а след това да минават и през мол „Галерия“. Няколко седмици правихме обходи, но нямаше и следа от децата, както и от тези, които ги оставят да просят. Възможно е да са били и гастрольори.

Подадохме и сигнал в полицията, и чакаме отговорната институция да си свърши работата, а извършителите, които принуждават децата да просят, да си понесат последствията.

Апелираме към гражданите да се оглеждат за просещи деца пред двата мола. Ако видите такива деца, огледайте се и за въпросната кола или за съмнителни лица. При възможност направете снимки или видео, както и запишете номера на колата. Може да сигнализирате на ОЗБГ на 0877 113 150, може и на полицията на телефон 112.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x