Сигнал за незаконните постройки в Ченгене скеле

От Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) подадохме сигнал във връзка с незаконните постройки, в селищното образувание Ченгене скеле, до Главна прокуратура, Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) и две министерства.

В рибарския парцел, който вероятно ще бъде облагодетелстван от внесените от депутати от ГЕРБ законодателни промени, се намират няколко здания, за които е нужно да се установи дали са правомерни. От снимковия материал става ясно, че същите тези жилища са построени върху самата плажна ивица и върху част от буна. Зданията са масивни и обитаеми, но не може да се посочи кой е техен собственик и кой живее в тях.

ченгене скеле
Постройките върху пясъчната ивица

Представителят на организацията Стефан Петров е посочил точните координати и от кадастралната карта (КК) може види, че са в изключителната държавна и общинска собственост. В кой от следните поземлени имоти попадат постройките в Ченгене скеле и дали са под опека на държавата или на административна единица Бургас, може да бъде решено само присъствено от компетентно лице.

Главният специалист на Ченгене скеле Димитър Янчев е назначен към общината. Той е и председател на сдружение „Морски сговор“. Проверката ще установи дали някой от управителния съвет на сдружението е собственик на постройките и дали обитава някоя от тях.

Изпратеният от ОЗБГ сигнал до Главния прокурор е с молба да бъде извършена проверка по всички въпроси, касаещи посочените сгради в рибарското селище. На какво основание са построени те върху плажната ивица и част буната, бил ли е заобиколен законът и кой стои зад престъплението.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x