Запитване за изграждането на подземен паркинг на хотел „България“

Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ отправи запитване до Община Бургас във връзка с изграждането на подземен паркинг на хотел „България“. Оттам посочват, че това намерение е провокирало обществени обсъждания, дебати, подписка и други дейности. Подчертават също така, че към момента по-голямата част от жителите на град Бургас са категорично против изграждането на подземния паркинг. Според тях основната причина е липсата на прозрачност. Има редица въпроси, които остават и досега без отговор, както и различна документация, която не е предоставена на бургазлии. Има и други неясноти, свързани с проекта.

Затова от ОЗБГ, позовавайки се на Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/, заявяват пред Община Бургас желанието си да получат информация за това какви точно геоложки проучвания са правени, в това число инженерно-геоложки, хидрогеоложки и други, както и колко пъти са правени. Освен това те искат да знаят кой е извършил тези проучвания /фирма, НПО, физическо лице/ и кой ги е заплатил. Третият въпрос към общината е правен ли е сондаж и ако да – колко пъти, на кои места и кой го е разрешил.

От ОЗБГ искат да получат информация и за това има ли становище от РИОСВ-Бургас и Басейнова дирекция за допустимост на инвестиционното намерение, както и има ли ОВОС и ако няма – какви са мотивите такава да не бъде направена.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x