Среща в Долно Езерово

В бургаския квартал Долно Езерово се проведе среща с граждани. Организатор бе общественикът Петър Димитров. Присъстваха и други известни бургазлии: Бисер Русимов от ОЗБГ, филантропът Константин Бачийски, общинският съветник Кирил Начев.

От ляво надясно: Кирил Начев, Константин Бачийски, Петър Димитров, Бисер Русимов от ОЗБГ
От ляво надясно: Кирил Начев, Константин Бачийски, Петър Димитров, Бисер Русимов от ОЗБГ

Целта на срещата беше да се покажат проблемите за квартала, да се намерят решения и да започне работата по реализирането на тези решения.

Основният проблем е замърсяването на атмосферния въздух. Причините са част от битовите печки за отопление и близкият до населеното място завод, който е екологичен проблем и за целия град Бургас.

На срещата се е реши да стартира и подписка за намаляване на ставките на замърсяванията, която ще бъде изпратена до кмета на Община Бургас и Общинския съвет. Ще се прави и ежемесечна сбирка – „Часът на квартала“.

На общественото обсъждане са присъстваха около 60 души. Те предимно задаваха въпроси, но една жена, която дълги години е работила за „Лукойл Нефтохим Бургас“, е споделила притесненията си, че в комините се изгарят опасни отпадъци, които вместо това трябва да се извозват и преработват по специален начин.

В Бургас казусът със замърсения атмосферен въздух е от години. От ОЗБГ сме предприели действия и продължаваме да се борим. За да успеем е нужно и всички граждани да се включат. С общо усилия ще отрежем главата на корумпираната антибългарска змия!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x