Обществено обсъждане за проблемите в Борисовата градинка

По повод сигнали до ОЗБГ с проблеми в Борисовата градинка, от организацията входирахме предложение до Община Бургас.

Според граждани, основните проблеми са враждебни младежи, които дори замервали жени, пияни бездомници, цигани, недостатъчното осветление и камери за видеонаблюдение, полиция и общинска полиция не влизали вътре в градинката, наркозависими се дрогирали и след себе си оставяли спринцовки.

Днес се проведе обществено обсъждане в Борисовата градинка, което беше инициирано от ОЗБГ. Няколко дами споделиха, че тези проблеми са налице, но никой не прави нищо по въпроса. Причините били, че не се дава нужната гласност и че част от проблемите са „благодарение“ на деца, които живеят в близост до градинката и родителите им няма да предприемат нужните действия, защото щели да навредят на отрочетата си.

Друга майка сподели, че преди време дъщеря й минавала през паркчето и педофил я заговорил. За радост други последствия нямало. Подаден бил сигнал до полицията, но мъжът не бил намерен.

Мерките, описани в предложението, имат за цел да върнат спокойствието на живущите до въпросното място, както и децата им отново да са в безопасност.

За година и половина до ОЗБГ има подадени около 20 сигнала. Направихме проверка, говорихме с институции и родители. Сега проблемът отново е на дневен ред и ние отново се заехме. Ще организираме подписка, срещи с институции, ще говорим с хората. Въпросът е защо тези, които подаваха сигнали, не са така активни? Защо тези, които са силни в социалните мрежи, не показват същата активност и навън?

Живущите около градинката са най-засегнати, но и тяхната активност е най-малка. Никой няма да реши проблема вместо вас. С едно подаване на сигнал не приключва гражданската ви отговорност. Ако не го правите за вас самите, направете го за вашите деца!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x