Тротоарът на Шейново

    До ОЗБГ беше подаден сигнал, който публикуваме без редакторска намеса:

„Уважаема Оргнизация Обръщам се към вас защото следя вашите действия,възхищавам се на смелостта на младите хора,които участват и обичам засятите от вас дръвчета в морската градина.

Знам,че молбата ми няма да остане нечута.Не мога да извеждам възрастната си майка с инвалидния стол,тъй като на единствения път,по който минаваме има препятствие,от което стола всеки път попада под наклон и има опасност да падне.

Намира се в центъра на Бургас ,по тротоара между входа на Операта и Профсъюзния дом и представлява издигнатина /ниво/ на пътя/тротоара/ по пътя от блока със заведението към градинката.Нито можем да нагазим в мократа пръст с големи камъни за да минем.

Пускала съм жалба до общината още през октомври 2018,но няма отговор.Преди време цял вход от блока са пускали жалба за същото след фатална злополука с колоездач на същото място.

Моля ви за съдействие,поне в една част от издигнатината да бъде заравнено място,по което да минава инвалидна и детски колички! Получената ‘вълна’ по тротоара е от преминаване на тежка техника преди години и нехайство след това,въпреки подаваните през годините сигнали на непосредствено близко живеещите граждани.“

    ОЗБГ се свърза с Адриан Хаджиев, който е председател на СНЦ „Дружество на инвалидите“. Заедно с член на сдружението отидохме на място, за да се уверим лично какъв е проблемът, както и къде точно се намира въпросната неравност:

    От „Дружество на инвалидите“ се съгласиха да се включат за разрешаването на казуса. Заедно изпратихме писмо до кмета на град Бургас Димитър Николов, с което го уведомихме за настоящия проблем и очакваме да го разреши. Вярваме, че при желание на Община Бургас, проблемът може да бъде решен за броени часове.

    Заедно за Бургас!

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x