Цигани изхвърлят боклуци на незаконно сметище

На 08 март представителят на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ Стефан Петров извършва обход и попада на незаконно сметище. Спира да го заснеме и в същото време вижда как микробус идва, отваря задните врати и няколко индивиди започват да изхвърлят боклуци.

Сметището се намира преди село Твърдица /Община Бургас/ и се вижда, че от дълго време разни същества изхвърлят боклуците си безнаказано. Тази порочна практика трябва да бъде прекъсната от отговорните институции.

Подаден е сигнал до Община Бургас в лицето на г-н Димитър Николов с надеждата, че сметището ще бъде почистено и ще бъдат взети превантивни мерки срещу бъдещи замърсявания. Предоставена е и информация за микробуса и от ОЗБГ ще очакваме нарушителите да бъдат издирени и санкционирани по закон.

В „Закон за управление на отпадъците“ е посочено какви са санкциите и към кого са насочени:

Закон за управление на отпадъците
Закон за управление на отпадъците

ОЗБГ поднася искрените си благодарности на общинския съветник от град Бургас г-н Кирил Начев. Той е част от хората, които безвъзмездно подкрепят дейността на Организацията и по този начин допринасят за по-качествената и по-количествената работа в името на българското общество.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x