Среща на бургаски НПО-та

На 10 март в град Бургас се проведе среща на бургаски НПО-та. Организатор на събирането бе Радостина Ценова от
Българска фондация Биоразнообразие – клон Странджа.

Поводите се инициирането на срещата са няколко:

1. Да се съберем всички заедно, след като няколко години не сме го правили, и да видим кой работи на територията на Бургас, кой развива активно дейност или пък трудно, но все още поддържа организацията си.

2. Предстои създаването на Съвет за развитие на гражданското общество /СРГО/, който ще бъде консултативен орган към Министерски съвет за разработване и провеждане на политики, подкрепящи развитието на гражданското общество. Той ще се състои от 15 членове – 14 представители на неправителствени организации, избрани чрез гласуване, и председател – вицепремиерът Томислав Дончев. Срокът за регистрация на гражданските организации за участие в избора на СРГО и за заявяване на желание за членство в него е до 13.03.2020, а процедурата за избор на членове на СРГО чрез гласуване продължава в рамките на 10 работни дни след този срок. Поканите за регистрация и за гласуване ще се публикуват на Портала за обществени консултации www.strategy.bg.

3. Да се обсъдят други въпроси, възникнали по време на срещата.

Събрахме се около 15 представители на бургаски НПО-та и се получи градивна дискусия. ОЗБГ взе решение да подаде документи за СРГО.

Очакваме с нетърпение следващата среща, на която се надяваме да има повече присъстващи, защото спасението е в обединението!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x