138 години от Освобождението

    За втора поредна година родолюбците от „Организация за закрила на българските граждани“ посетиха паметника на връх Шипка. Поводът беше 138 години от Освобождението на България от турско робство.

    Тази година, за разлика от предходната, посещението на паметника беше организирано. Членове на ОЗБГ и граждани се събраха заедно на върха. Първоначално беше замислено да се отиде с автобус, но се отказахме, заради многото коли, които щеше да има на връщане. Затова се организирахме и пътувахме с леки коли, а горе на паметника се събрахме всички заедно.

    Отдадохме заслужена почит към загиналите Българи. Загинали в името на народа и Родината! Много от днешните ни сънародници трябва да вземат пример от тях и да дадат своята безкористна частица патриотизъм за майка България. Ще има спасение, само ако има обединение!

    Имаше и танцувално настроен родолюбец, който изпълни специален патриотичен танц. Човекът беше леко почерпен и по свой начин отбелязваше този паметен ден. Това не попречи и на хората около него да се забавляват заедно с танцуващия. Танцът може да видите на клипа, който е след снимките.

    Всички се забавляваха искрено. Патриотизмът не е умрял и има надежда за България! Неповторимо е чувството да видиш как се веят хиляди български знамена. Хора, дошли да покажат, че са истински горди Българи! Искрено се надяваме всички присъстващи да не са патриоти само на този ден, а и останалите 364 дни.

    Да живее България!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x