Бедствие в село Ливада – 2

    В първата статия показахме част от проблема в селото и част от решаването му. Следните редове ще внесат още яснота около това какво е било, кои и какво са направили, кои са помогнали и цялата информация, която сме събрали, придружена със снимки и видеоклипове. Искрено се надяваме никога повече да не ни се налага да помагаме в такива ситуации!

    Най-смелите хора не са тези, които помогнаха, а жителите на селото, които не се предадоха във вечерта на потопа, не се предадоха и след това. Те стоически издържаха целия товар, който сте стовари отгоре им и успяха да се отърсят от него, и да заживеят постарому, доколкото им е  възможно.

    Заварихме селото в кал, изхвърлена покъщнина, унили хора. След намесата на ОЗБГ, Пламен Карашев, гражданите и дарителите, всяка една пострадала къща се превърна отново в дом. Надеждата на хората се върна, върна се радостта им, благодариха на всички, които помогнаха. Чувството да ти благодари възрастен човек със сълзи на очите за това, че си му помогнал да живее отново – безценно е!

    Благодарение на дарителите успяхме да обзаведем и дарим техника на всяка една къща, която се нуждаеше. Това са близо 40 къщи и 63 души. Всяка една къща от пострадалите получи техника, мебели, минерална вода, храна, материали за ремонт. В продължение на 20 дни неуморно имаше представители в селото на ОЗБГ, граждани и разбира се Пламен Карашев, които помагаха.

    Средата на декември дарител събра и даде определена сума пари. С помощта на други добри хора сумата се увеличи двойно. Бяха направени 63 торбички с кашкавал, сирене, ориз, салам, шоколад, вафла и две консерви. След това се раздадоха на всички пострадали хора. С това завършихме каузата, която бяхме поели – да помогнем на всички пострадали в село Ливада да се завърнат по домовете си и да заживеят, загърбвайки ужаса, който преживяха.

…. Малка част от дарителите са:

Автосервиз „Авто Карашев“ – Пламен Карашев
„Акватермик“ ЕООД – Венета Димитрова
„Ал Импорт Бургас“ ЕООД
Димитър Петков
Димитър Тодоров
Ивайло Балтиев
Инканто – верига ресторанти
„Лидикар“ ООД
Мастерхаус – строителни хипермаркети
Михаела Калева
„Мони 1010“ ЕООД
Николай Атанасов
Николай Гавазов
Пламен Делев
Полина Г.
Кристина А.
„Кокала“ – Елица Колева
DJ Double D
Теодора Илиева
Фитхолик Център – фитнес център
Цветан Пенев
Явор П.
и много други.

    ОЗБГ изказва своите специални благодарности на всички дарители, всички граждани, които се включиха, областния управител г-н Вълчо Чолаков, полицаи, пожарникари, военни, гражданска защита, лекари, както и всеки един, допринесъл за благополучието на жителите на село Ливада. Доказахме, че сме българи, че заедно можем!

    Спасението е в обединението! Да живее България!

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x