Факелно шествие – 2016

    На 19.02.2016 г. в град Бургас се проведе факелно шествие по повод 143 години от обесването на Васил Левски. Шествието беше организирано съвместно от няколко организации. Едни от организаторите бяха ОЗБГ.

    Имаше няколко почетни гости, но най-значимият от тях беше г-н Бисер Минчев, който е потомък на Апостола. Г-н Минчев с радост прие поканата да е почетен гост на шествието. Негови роднини също са потомци на Васил Левски, но нямаха възможност да присъстват. За другата година ще се опитат да дойдат и да уважат паметта на техния прароднина.

    Шествието продължи 60 мин. и се събраха около 400 души. Участие взеха граждани, ансамбъл, оркестър, гайдар. Имаше 150 факли, български знамена, други знамена, мегафон, портрети на Апостола, транспарант. Организацията беше на ниво и всичко премина по план, без излишно напрежение.

    Това беше най-мащабното факелно шествие, провеждано в град Бургас. Следващата година ще се обединим още повече организации, ще поканим още повече гости, ще направим по-голяма реклама, за да се получи още по-грандиозно факелно шествие.

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x