Кариерата в Банево

Кариера „Банево“ се намира в бургаския квартал Банево. Кариерата съществува от 1961 година, а към момента се управлява от общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ ЕООД и функционира активно.

Преди няколко години имаше протести срещу кариерата. Хората недоволстваха от шума, замърсяването и камионите, които излизат натоварени от кариерата, както и от взривовете, с които се разбиват скалите. Институциите не реагираха адекватно, протестите спряха и кариерата продължи да работи.

Миналата седмица други жители на Банево потърсиха ОЗБГ за подкрепа. Те са подновили борбата срещу кариерата като искат институциите да си свършат работата, защото според тях има нарушения, които биват неглижирани и дори прикривани.

От ОЗБГ се отзовахме и ще помогнем на хората истината да излезе наяве, а вече държавата да реши трябва ли кариерата да продължи да работи или да бъде затворена и кой ще бъде санкциониран при установяване на нарушения.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Гражданин на Банево
Гражданин на Банево
18 август 2023 09:57

Кореняците Баневци явно желаят да продължават да живеят в кочина и не са осъзнали, че Банево отдавна не е село, а квартал на град Бургас. Недопустимо е в такава близост до жилищен квартал да съществува толкова огромно и вредно съоръжение. На ден минават по 200 камиона покрай жилищни сгради, спа центрове, санаториуми, детски градини и болници. Мога да си обясня подкрепата за такова начинение единствено с безгрижие, дебелокожие и личен финансов интерес. Изненадвам се как всякакви обществени прояви в протест се неглижират, игнорират и осмиват. Къде са еколозите, които реват за всяко отсечено дърво във Витоша, а ги няма тук?… Прочети повече »

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x