Оправете улица „Оборище“!

През годините неведнъж от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ сме подавали сигнали и сме отправяли предложения по различни проблеми. Често институциите нехаят и проблемът се задълбочава, както се случи и преди 2 седмици.

Бургаската улица „Оборище“ се намира в центъра на града и е улица, която се използва от различни видове превозни средства. Местоположението и натоварването й предполагат да бъде с качествена настилка, да няма дупки и визуалният й вид да е приятен, а не да буди отвращение, когато някой я погледне.

В началото на миналата година от ОЗБГ входирахме предложение до Община Бургас, до Общински съвет-Бургас и до ВиК-Бургас част от улицата да бъде ремонтирана, дори изготвихме примерен проект какво и защо предлагаме да бъде направено. В предложението изрично бе посочено първо да бъде подменен тръбопроводът, а след това да се извърши и цялостен ремонт на улицата. Резултат нямаше.

Улица "Оборище" след ремонта
Улица „Оборище“ след ремонта
Легенда
Легенда

Тази година на 10 януари мъж шофира по улица „Оборище“, минава през дупка и поврежда автомобила си в тази част от улицата, която предложихме да бъде ремонтирана. Щетите са материални и ще си потърси правата в съда, защото Общината не си е свършила работата.

Повредената кола
Повредената кола

Предложението на ОЗБГ не беше прието и резултатът е налице! Инцидентът ни провокира да входираме и предложение до Община Бургас в бюджета й за 2022-а година да бъдат отделени средства за ремонт. Надяваме се този път да не бъде обърнат гръб на идеята и улица „Оборище“ да бъде оправена в най-скоро време, а преминаването по нея да е приятно и безопасно.

Сподели публикацията:
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Яни Чобанов
Яни Чобанов
23 януари 2022 21:45

Ами Асен Златаров е същата работа че и по зле, всички улици във супер център, от цар Симеон нагоре и пемпердикуляр на Кирил и Методи са дроб, направете филм и го пуснете по всички телевизий, от 2018 сме събирали подписи за ремонт на Асен Златаров, миналата година писаха че я имат впредвид ХА ХА ХА.

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x