Кой и защо уби дърветата?

Бургас, ул. „Филип Кутев“, 2021 година. Част от улицата е загубила своята сянка и красота, а споменът, че някога е имало прекрасни дървета, са няколко дупки по тротоара, които все още не са заличени с плочки.

Дърветата не само правиха хубава сянка, но и красяха тази част от улицата. Големи, зелени, величествени – стояха безмълвно сякаш са чакали да дойде денят, в който ще бъдат убити от поредното човешко същество, ламтящо за нещо, което няма да може да вземе на оня свят.

Години наред дърветата бяха част от нашето детство. Криехме се под тях, за да се спасим от изгарящите слънчеви лъчи, криехме се и от дъжда, а те нямаха нищо против да ни приютят. В замяна искаха да ги пазим и обичаме, но вместо това намериха смъртта си.

Кой и защо?

Отговорът на въпроса КОЙ се крие в тази табела:

Информационна табела
Информационна табела

Възложител е „СПОРТ БУРГАС ЦЕНТЪР“ АД с ЕИК 205019490. В съвета на директорите на дружеството, което е учредено 2018 година, влиза и лицето Радина Стоянова. От справка в Търговския регистър е видно, че нейното име се свързва с 4 юридически субекта:

1. СПОРТ БУРГАС ЦЕНТЪР АД
2. ИАС- МЕНИДЖМЪНТ ЕООД
3. Бул Соф Тех ЕООД
4. МОДЕРА РЕЗИДЪНС ЕООД

След още няколко справки се вижда, че всичко води до Димитър и Стоян Караненови, които са собственици на бургаския хотел „Приморец“, а и не само.

Отговорът на въпроса ЗАЩО се крие в следната снимка:

Покритата зала
Покритата зала

Убиха дърветата, защото им пречиха да изпълнят проекта за реконструкция на тенискортовете. На тези тенискортове, с които сме израснали и които помним като място за игра със зеленина, а сега са дадени на концесия за нищожна сума. И като добавка унищожиха дърветата.

Но на щедрия кмет Димитър Николов не му пука, че Общината няма да извлече максимална финансова полза от концесията и че гражданите ще са потърпевши заради унищожените дървета. Аферим, Митя!

Вижте как е изглеждала тази част от улицата преди няколко години и вижте как изглежда сега:

Преди и сега
Преди и сега

А можеха да ги спасят или поне част от тях. Можеха, но не искаха! Можеха и да засадят нови дървета и частично да ограничат нанесените щети. Можеха, но не искаха! Общината, в лицето на кмета Димитър Николов, знаеше какво ще последва и можеше да предприеме мерки. Можеше, но не искаше! Коментарите оставяме на вас!

Не игнорирай проблемите, а сигнализирай на ОЗБГ!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x