Монтираха пирамидата на фара в Ахтопол

Ахтополският светещ навигационен знак /фарът в Ахтопол/ започва да функционира през юли 1932 година. Той се издига пред входа на пристанището в морското градче и е разположен върху скала, придавайки му уникална живописност, но и предизвикателства при поддръжката поради трудния достъп. Съставен е от квадратна основа, върху която се издига кръгла каменна кула с железобетонна конструкция. На върха на конструкцията е поставена желязна пирамида, която допълнително подчертава неговата неповторима архитектура.

Преди няколко месеца жители на Ахтопол сигнализираха ОЗБГ, че е направен ремонт на фара и пирамидата, която е поставена, е по-ниска от старата и не е разположена в средата. Ахтополци имаха и други забележки относно ремонта.

От ОЗБГ се свързахме със собственика на фара, а именно Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/. От учреждението откликнаха и извършиха проверка на строителните дейности на фирмата, на която е възложен ремонтът. Оказа се, че има пропуски, които са отстранени своевременно.

Монтираха новата пирамида, която отговаря на всички законови изисквания, а ахтополци са доволни от добре свършената работа на ДППИ.

От ОЗБГ също сме удовлетворени от резултата и благодарим на всички служители на ДППИ, които бързо и адекватно откликнаха на подадения до тях сигнал. Благодарим и на к.д.п. Георги Събев, без който казусът нямаше да бъде разрешен по този отличен начин.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x