Обществено обсъждане за бюджет 2022

Вчера се проведе обществено обсъждане във връзка с предстоящото приемане на бюджета на Община Бургас за 2022 г.

След като граждани сигнализираха на ОЗБГ за различни проблеми, решихме да направим предложения, които да бъдат вкарани в бюджета, респективно да бъдат отделени средства за разрешаването на проблемите. Предложенията, които ОЗБГ направи, бяха 4.

Предложихме в бюджет 2022 да бъдат заложени средства за:

1. Ремонт на улица „Оборище“ в частта й между булевард „Алеко Богориди“ и улица „Средна гора“.
2. Монтиране на улично осветление на улица „Драма“ в частта й между улиците „Кавала“ и „Уилям Гладстон“. Това е зад гърба на музикалното училище.
3. Поставяне на съоръжения на детска площадка в квартал Сарафово. Площадката се намира между улиците „Комсомолска“, „Твърдица“, „Ангел Димитров“ и „Драва“, а необходимите съоръжения са:
– модул с тунел, пързалки и катерушки – 1 бр.;
– седалка за люлка с кош за малки деца до 3 години – 2 бр.;
– въжена кръгла люлка – 1 бр.
4. Ремонт на къщата на Георги Шагунов.

Отговорите на Общината бяха следните:

1. За да се направи ремонт на улица „Оборище“, първо е нужно да бъде сменен тръбопроводът, но дружеството ВиК-Бургас не е предвидило в инвестиционната си програма за 2022 г. улица „Оборище“. Тоест улицата ще бъде оправена, ама друг път.
2. Предвидена е смяна на голям брой улични тела, както и поставянето на нови такива. Вероятно ще има осветление на посочената отсечка.
3. Предвидено е да се направи нещо по въпроса, но какво точно ще разберем, когато го направят. Вярваме, че родители и деца ще бъдат доволни.
4. Предвидени са средства да се укрепи къщата, защото е въпрос на време да падне. Другите необходими средства ще се търсят допълнително като към момента не е ясно откъде ще се набавят.

От ОЗБГ се застъпихме за интереса на гражданите и направихме каквото ни е по силите и по закон. Какво ще се случи оттук нататък ще покаже времето.

Важно е, когато има проблем, гражданите да си търсят правата, да дават гласност, да се интересуват кой, кога и по какъв начин ще разреши проблема и да не остават безучастни. От ОЗБГ винаги сме на разположение да съдействаме по различни казуси, но ние помагаме единствено на тези, които искат да им се помогне!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x