Обществено обсъждане за бюджет 2022

Вчера се проведе обществено обсъждане във връзка с предстоящото приемане на бюджета на Община Бургас за 2022 г.

След като граждани сигнализираха на ОЗБГ за различни проблеми, решихме да направим предложения, които да бъдат вкарани в бюджета, респективно да бъдат отделени средства за разрешаването на проблемите. Предложенията, които ОЗБГ направи, бяха 4.

Предложихме в бюджет 2022 да бъдат заложени средства за:

1. Ремонт на улица „Оборище“ в частта й между булевард „Алеко Богориди“ и улица „Средна гора“.
2. Монтиране на улично осветление на улица „Драма“ в частта й между улиците „Кавала“ и „Уилям Гладстон“. Това е зад гърба на музикалното училище.
3. Поставяне на съоръжения на детска площадка в квартал Сарафово. Площадката се намира между улиците „Комсомолска“, „Твърдица“, „Ангел Димитров“ и „Драва“, а необходимите съоръжения са:
– модул с тунел, пързалки и катерушки – 1 бр.;
– седалка за люлка с кош за малки деца до 3 години – 2 бр.;
– въжена кръгла люлка – 1 бр.
4. Ремонт на къщата на Георги Шагунов.

Отговорите на Общината бяха следните:

1. За да се направи ремонт на улица „Оборище“, първо е нужно да бъде сменен тръбопроводът, но дружеството ВиК-Бургас не е предвидило в инвестиционната си програма за 2022 г. улица „Оборище“. Тоест улицата ще бъде оправена, ама друг път.
2. Предвидена е смяна на голям брой улични тела, както и поставянето на нови такива. Вероятно ще има осветление на посочената отсечка.
3. Предвидено е да се направи нещо по въпроса, но какво точно ще разберем, когато го направят. Вярваме, че родители и деца ще бъдат доволни.
4. Предвидени са средства да се укрепи къщата, защото е въпрос на време да падне. Другите необходими средства ще се търсят допълнително като към момента не е ясно откъде ще се набавят.

От ОЗБГ се застъпихме за интереса на гражданите и направихме каквото ни е по силите и по закон. Какво ще се случи оттук нататък ще покаже времето.

Важно е, когато има проблем, гражданите да си търсят правата, да дават гласност, да се интересуват кой, кога и по какъв начин ще разреши проблема и да не остават безучастни. От ОЗБГ винаги сме на разположение да съдействаме по различни казуси, но ние помагаме единствено на тези, които искат да им се помогне!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x