Замърсяване със строителни отпадъци до рибарското селище

Във връзка със съборени от Община Бургас незаконни постройки в рибарското селище до Бургас, от ОЗБГ изпратихме сигнал до министъра на околната среда и водите Борислав Сандов за замърсяване на природата със строителни отпадъци:

„Уважаеми Министър Сандов,
До град Бургас се намира небезизвестното рибарско селище, а за някои е познато като Ченгене скеле. Преди няколко години Община Бургас извърши проверка и установи незаконно построени сгради, които бяха съборени. Това се случва около 2013-2014 година. Местоположението на част от разрушените постройки е с координати 42.434968, 27.525114. Постройките бяха съборени, но не и премахнати и прилагаме няколко снимки да видите замърсяването на природата, което се е получило след събарянето на зданията:

Поради незнайни причини за нас Общината не е почистила отпадъците, както и не е принудила собствениците на незаконните постройки да го направят след тяхното събаряне. Доколкото ни е известно други институции също не са се задействали, за да бъде почистена природата и видимите резултати са налице – замърсяване, замърсяване, замърсяване.
Молим да бъде извършена проверка защо отпадъците не са почистени, кой е длъжен да ги почисти и всеки виновен да бъде санкциониран спрямо закона. Също така да се предприемат действия за почистването на природата от тези строителни, а и не само, отпадъци.“

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x