Отворено писмо относно казуса с терминал „Изток 1“

ДО:

Кирил Петков
Министър-председател на Република България

Николай Събев
Министър на транспорта на Република България

Константин Бачийски
Общественик и народен представител от област Бургас

Българските граждани

Български медии

ОТВОРЕНО ПИСМО
от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

Уважаеми г-н Петков,
Уважаеми г-н Събев,
Уважаеми г-н Бачийски,
Уважаеми български граждани,
Уважаеми медии,

Преди броени дни в град Бургас се проведе среща между министър Николай Събев, общественика и народен представител Константин Бачийски, бизнесмени, представители на различни институции, както и личности, свързани с морската индустрия. Разбира се имаше и самопоканили се индивиди, на които целта им бе да осуетят срещата, да злепоставят министър Събев и организаторите, както и да прокарат определени интереси. Благодарение на г-н Бачийски тези индивиди не изпълниха плана си, а мероприятието премина изключително добре и беше ползотворно.

Основните дебати на срещата бяха относно генералния план за пристанище Бургас и по-точно за терминал „Изток 1“. Терминалът разполага с 14 корабни места, като до 5 място /включително/ в момента е обществена зона – има заведения, детски кът за игра, алея, хотел.

Най-големият проблем с терминала и корабните му места, който проблем не се изрича на глас, е колко от тези места ще бъдат обособени като обществена зона и колко корабни места ще се запазят като такива, и чии интереси ще бъдат обслужени.
Ако обхватът на обществената зона бъде разширен до 11-то корабно място /включително/, това означава, че терминалът остава с 3 корабни места и с много градинки, чешмички, кафенета и други подобни, от които икономическата полза за града е нищожна в сравнение с позитивите от няколко корабни места.

Също така не трябва да се подминава и фактът, че „унищожаването“ на корабните места ще е добре дошло за някои нечестиви люде, които обичат да грабят от държавата и да си пълнят джобовете. Това е и основната цел на някои хора и институции – да направят от корабните места обществена зона, за да обслужат личните интереси на шепа крадливи негодници.

Решение има за всички – обществената зона се разпростира до 8мо или 9то корабно място, а другите места си запазват функционалността. С това решение икономическите ползи за града и България ще са в пъти по-големи отколкото няколко кафенета и алеи. Това решение е добро за града, за България и за всички, които милеят за родината ни, но не и за тези негодници, които са свикнали да заграбват всичко държавно, до което се докопат.

Заедно можем да се справим с корумпираните институции, заедно можем да се справим с подривната дейност и дезинформация, с която ще бъдем заляти, както и с всички други пречки, заедно можем да се преборим, за да бъде защитен националният интерес.
Уважаеми властимащи, уважаеми български граждани, уважаеми медии, не трябва да позволяваме това да се случи и терминалът да бъде обезкървен. Не трябва да позволяваме да бъдат нанесени икономически щети на района и държавата за сметка на няколко вредни бизнесмена. Не трябва да допуснем корупцията и безобразията да победят, както се случваше често последните 15 години.

Бъдете здрави и разумни. Вярваме във Вас!

С уважение: ОЗБГ

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x