Помощ за украинските бежанци от ОЗБГ

Стройна организация и много доброволци. Така работи Украинският културен център във Варна, където се събират помощи за бежанците.

От ОЗБГ се срещнахме с координатора на Центъра, в който доставихме за нуждите на настанените украинци 200 бр. дълготрайни колбаси и близо 3000 бутилки минерална вода /500 х 1,5л и 2300 х 0,5л/. Благодарни сме на всички фирми, които помогнаха, а именно:

„МОНИ 1010“ ЕООД
„МОНИ-95“ ООД
„Комплекс Билд“ ООД
Дарител, пожелал анонимност

Какво разбрахме от срещата си в Центъра: проблемът е с настаняването на потърпевшите от войната. Въпреки, че много хора помагат, дрехи, продуктите от първа необходимост и дълготрайните храни са най-важни.

Защо точно там ли? Защото Центърът е независим, никой не си прави ПР, а хората просто искат да помогнат с каквото и както могат на бежанците, и не са обвързани с политически партии. Те са хора, които помагат на хора. Надяваме се скоро и в Бургас да има подобна добре организирана инициатива, защото моментът да даваме, вместо да искаме, е точно сега.

Който има желание да помогне на нуждаещите се от Украйна във Варна, може да се свърже с Украинския Културен Център на телефон 0893 667 669.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x