ОЗБГ вече е част от 47-о Народно събрание

Към 47-о Народно събрание на Република България има 24 постоянни комисии и една от тях е „Комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество“. Като част от тази комисия е създаден Обществен съвет, в който влизат и неправителствени организации, отговарящи на определени условия.

ОЗБГ подаде документи и беше одобрена, а областта ни на компетенция е „Правни въпроси и борба с корупцията“. Ролята ни е консултативна, но важното е, че сме част от управлението на държавата и имаме възможността да влияем на различни процеси, и да ги насочваме в правилната посока – за благото на България.

Защо избрахме да се занимаваме с антикорупция?

Последната година, по различно стечение на обстоятелствата, получихме много сигнали за различни нарушения. По-голямата част от тях бяха свързани именно с корупцията и конфликтите на интереси. Решихме, че можем да бъдем полезни на българското общество и в тази насока. Преди няколко месеца видяхме, че има конкурс за Обществения съвет и че това е още една стъпка към победата срещу корупцията.

Така станахме част от Народното събрание и вярваме, че дейността ни, която е насочена изцяло в полза на България и българското общество, ще бъде още по-успешна!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x