Пожар

    Днес 31.07.2016 г. около 18:00 часа членове на ОЗБГ отиват във вилата на едното момче от ОЗБГ, намираща в местността Острицата 2, която се явява вилна зона на квартал Банево. Когато пристигат виждат, че започва да гори пожар, който обхваща сухи треви и се разпростира бързо. Подават сигнал на 112 и започват с подръчни средства да гасят пожара.

    Според събралите се хора, момчетата от ОЗБГ първи подават сигнал на 112 и от разговора с оператора също става ясно, че до момента такъв сигнал не е подаден. Пожарните коли идват бързо, пожарникарите са организирани и за около 2 часа успяват да изгасят пожара.

    Според очевидци има три изгорели вили и тревни площи. Пожарникарите са се справили блестящо, но едната пожарна закъсва, защото е стара. Нещо й става и не може да запали. ОЗБГ апелира МВР да отдели ресурс и за пожарни коли, за да не се случват подобни инциденти, които могат да застрашат човешки животи или да не могат да предотвратят имуществени щети.

    В случая приносът за гасенето на пожара на ОЗБГ е почти незначителен, но своевременно подаденият сигнал предотвратява по-сериозни материални загуби и за радост човешки жертви няма. По-добре малко помощ, отколкото никаква!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x