Предложение за видеонаблюдение

    „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ изготви предложение до Община Бургас за монтиране на камери за видеонаблюдение на няколко конкретни места около Старата поща. В предложението са упоменати и положителните промени, които ще настъпят от монтирането на устройствата.
 .
ДО:
Г-н Димитър Николов
Кмет на Община Бургас 
 
КОПИЕ ДО: 
 
Г-н Костантин Луков
Председател на Общински съвет – Бургас
 
Г-н Калоян Калоянов
Директор ОДМВР – Бургас 
 
Г-н Тодор Стамболиев
Обществен посредник – Бургас
 
Други отговорни институции, медии и граждани

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

Уважаеми г-н Николов,
Уважаеми г-н Луков,
Уважаеми г-н Калоянов,
Уважаеми г-н Стамболиев,
Уважаеми институции, медии и граждани,

ОЗБГ отправя настоящото предложение във връзка с неприятни ситуации, възникващи на определени места в централна част на град Бургас. Проблемните зони са: градинката до Старата поща, градинката зад Старата поща и градинката до сградата на Областна управа, която се намира срещу Старата поща.

През годините тези места са станали сборище на всякакви индивиди като просяци; проститутки; травестити; враждебни цигани; хора, дишащи лепило; наркомани; сутеньори; и всякакви други подобни. Сами може да се убедите в написаното от следните статии със зададен критерий за търсене „старата поща“:

  1. https://news.burgas24.bg/search.html?p=sform&srch=%F1%F2%E0%F0%E0%F2%E0+%EF%EE%F9%E0
  2. https://www.flagman.bg/%D1%82%D0%B0%D0%B3/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B0/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-1
  3. https://www.burgasinfo.com/news/search?search=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B0

Предоставяме Ви и една „приятна“ статия, която е бонус към горната колекция:

http://e-burgas.com/post/snimat-porno-v-centara-na-burgas

И това не е всичко! Има още ситуации с изброените индивиди, които се случват не само в определените места, но и в близко до тях разстояние. Но основната язва са именно споменатите градинки, които са развъдник на болести, разврат, престъпления, тормоз над граждани.

Предложението на ОЗБГ е да се монтират камери, които да обхващат изцяло показаните по-надолу райони /отбелязани са с червено/. Камерите да са с висока резолюция и да имат възможност за приближаване /зумиране/, и на разстояние 30-40 метра да може да се разпознае човешко лице, номер на кола или друг малък обект. Камерите да имат възможността да снимат вечер и записите от тях да се съхраняват минимум 60 дни. Камерите да бъдат част от настоящата система за видеонаблюдение на град Бургас и по възможност да са с опция и гражданите да наблюдават денонощно онлайн какво се случва.

При евентуално въвеждане на опцията за гражданите, която е препоръчителна, то камерите да са свързани със сайта на Община Бургас или друг сайт, до който всеки гражданин да има достъп. Също така да има опции всеки гражданин да може да връща записа в рамките на минимум 60 дни, както и да приближава /зумира/ камерата до даден обект.

Снимка 1: Градинката зад Старата поща

Снимка 2: Градинката до Старата поща

Снимка 3: Градинката до сградата на Областна управа

Родителите ги е страх да пускат сами децата си да играят в тези градинки, защото има боклуци, а преди и спринцовки, и опасни лица. Не веднъж и цигани безпричинно са се заяждали с децата, и родителите, а и не е приятно малки деца да гледат разни същества с неясен пол как предлагат гнусната си плът срещу определена сума, наркотици или лепило.

Целта е да се инсталират камери, които наистина да вършат работа, за да са в полза на обществото и институциите. Също така да се постави и добро улично осветление, което да подпомага работата на камерите през тъмната чст на денонощието. По-честото посещение на полицията ще подсили ефекта на камерите и ще помогне за прочистването на районите.

Клиентите, които посещават продаващите се индивиди ще изчезнат, защото няма да им бъде приятно да бъдат заснети. Продавачите на наркотици и сводниците ще се отдръпнат, поради същата причина. Съвкупните мерки от камери, осветление и полиция ще помогнат за възстановяването на добрия вид на показаните места, както и за спокойствието на гражданите.

Да се монтира видеонаблюдение и на части от определени улици, които са в непосредствена близост до две от язвите. Участъците, в които според нас е нужно да се поставят камери, са отбелязани с червени линии:

Снимка 4: Част от улиците „Хан Крум“ и „Цар Петър“

Снимка 5: Част от улиците „Съгласие“, „Цар Иван Шишман“, „Конт Андрованти“ и „Цар Петър“

За по-голяма тежест, гражданска отговорност и амбиция за съвместно разрешаване на проблема, ОЗБГ инициира събирането на подписка от живущите в близост до очертаните площи. Доброволно събраните подписи, на живущи в град Бургас, ясно изразяват желанието на гражданите да се въведат мерки за справяне с проблема.

Подписката е приложена към настоящото предложение и е неразделна част от него.

Заедно за Бургас!

* * *

    За по-голяма тежест на предложението, ОЗБГ инициира подписка. Неделя //11 март/ членове на организацията обикаляха района около Старата поща и събраха подписи по домовете на хората. Самото предложение, подписката, както и евентуални други подробности ще бъдат изпратени до бургаските медии.
 .

    ОЗБГ вярва в разума на Община Бургас и че при желание от нейна страна ще бъде изкоренен и този проблем от прекрасния ни град. Жителите на града и гостите имат право да се разхождат необезпокоявани, да са спокойни за децата си и да се радват на чисти градинки, изградени от общината.
 .
    Заедно можем!
 .

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x