Работна среща в РИОСВ

    ОЗБГ получи покана за работна среща. На срещата, освен нас, присъстваха институции, граждани, представители на местната общинска власт, представители на политически партии, представители на Лукойл и Кроношпан, и медии. Обсъждаше се качеството на въздуха в град Бургас и по какъв начин всички заедно можем да се справим с различните замърсители.

 

    Срещата продължи повече от 2 часа и се изговориха куп цветни приказки от страна на институциите. Другият въпрос, поставен от ОЗБГ и останалите участници в дискусията, е кои са източниците на неприятните миризми, които тормозят гражданите. РИОСВ отговори, че неприятни миризми има от десетки години, има стотици подадени сигнали, но до момента нито една институции не е успяла да открие точния източник на неприятните миризми.

    Толкова години институционално безхаберие! Надяваме се да се сложи край на това. Дадохме идеи по какъв начин може да се установят източниците на неприятните миризми, а след това и да се неутрализират. Според уредите за измерване всичко е в граници, но гражданите не сме спокойни и вярваме, че има нещо нередно.

    Заедно за Бургас!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x