Протест против мръсния въздух 2

    Днес се проведе вторият протест против мръсния въздух в град Бургас. Ние имаме едно единствено искане: да се изчисти въздухът! Това е втори протест за два месеца и от първия насам няма никакво положително развитие. Организатори бяха граждани, а ОЗБГ подкрепяше протеста, както ще подкрепи и всеки бъдещ протест в името на град Бургас и жителите му.

    На протеста бяхме около 150 души. Основното искане беше съпроводено и от няколко други искания: по строг контрол на институциите, закупуване на уреди от общината и оставката на директора на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова. Присъстваха и родители, които разказаха как децата им се разболяват от мръсния въздух

    След като толкова години и при стотиците подадени сигнали от граждани не може да се установи точно кой е източникът на неприятните миризми, време е друг човек да поеме институцията, за да си свърши работата. Остава без отговор и въпросът дали институциите не могат, не искат или някой им казва да не си вършат работата.

    Бургазлии няма да спрем, докато не се изчисти въздуха и виновниците не си понесат заслуженото. Ние не се интересуваме какво ще коства на институциите и замърсителите да си изчистят въздуха, ние се интересуваме да дишаме чист въздух, децата ни да са здрави и град Бургас наистина да е добър град за живеене, а не най-добрият град за умиране!

    Заедно за Бургас!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x