Протест против мръсния въздух

    На 17.01.2018 г. от 11:00 часа пред Община Бургас беше проведен мирен протест против замърсяването на въздуха в град Бургас от различните източници, но по-специално от „Лукойл“-Бургас и „Кроношпан“-Бургас, както сигнализираха граждани. На протеста бяха отправени искания, които да помогнат за изчистването на въздуха и по-строги санкции за тези, които го замърсяват.

    Протестът беше организиран от ОЗБГ и Инициативния комитет. Повод за протеста бяха сигналите от граждани към двете структури, които се оплакваха от значително повишаване на неприятните миризми от двата завода. Предвид работния ден и ранния час, отзоваха се около 50 граждани, които бяха редом с нас, за да отстояват правото си да дишат чист въздух.

    Според отговорната институция замърсяване няма, но все пак някой трябва да си понесе последствията от причиненото неудобство на жителите на град Бургас и околностите за неприятните миризми, на които са подложени. Ще видим кой ще бъде отговорен за това, но като се има предвид ширещата се безнаказана корупция, най-вероятно всичко ще бъде точно!

    ОЗБГ входира и запитване до РИОСВ-Бургас. Очакваме отговорните институции да си свършат работата качествено и замърсяването на въздуха да бъде прекратено, а виновните да си понесат законовите последствия.

    

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x