Ремонт на спортната площадка на улица „Съгласие“

Стефан Петров от ОЗБГ предлага да бъде ремонтирана спортната площадка, която се намира на улица „Съгласие“ 13. Искането е внесено за разглеждане в Общинския съвет на град Бургас.

Спортната площадка на улица „Съгласие“
Спортната площадка на улица „Съгласие“

Целта на предложението е спортната площадка отново да събере деца, които да играят и да спортуват на нея. Преди много години това се е случвало. След това игрището е станало свърталище на агресивни цигани, наркозависими, същества с неясен пол, бездомни хора и други подобни. Към днешна дата площадката е заключена, занемарена и почти неизползваема.

След проведени разговори между ОЗБГ и директора на общинското предприятие „Спортни имоти“ Живко Иванов, и председателя на спортната комисия в Общинския съвет Йордан Георгиев е станало ясно, че асфалтът е бил сменен преди няколко години и затова не е необходимо да бъде подменян отново. На пролет e предвидено бъде сменена оградата, ще бъдат оправени баскетболните кошове и футболните врати. Освен това се приема и още едно предложение на ОЗБГ, а именно да бъде поставено видеонаблюдение и дърветата около терена да бъдат подкастрени.

До спортната площадка има и пясъчник, който от общинското предприятие „Спортни имоти“ са обяснили, че в топлите месеци се използва от деца от детска градина, която се намира в близост до игрището.

Оказва се, че от Общината са предвидели да предприемат някакви действия за подобряване на състоянието на спортната площадка. Другите мерки ще бъдат взети по предложение на ОЗБГ.

Също така ще бъде поставена информационна табела за достъп до спортното съоръжение. Има и изграден начин за достъп до него. Ключове са раздадени на няколко човека, който отварят игрището. Целта е да има контролиран достъп и да няма вандали, наркомани, бездомни и т.н.

В предложението се предвижда още да бъдат поставени лост и успоредка за трениране, както и осветление.

Петров е изключително радостен от развоя на събитията и също така, че има деца и други младежи, които спортуват и условията за това ще бъдат подобрени. ОЗБГ изказва своите благодарности за съдействието на ОП „Спортни имоти“, Йордан Георгиев и Община Бургас. От организацията изразиха надежда, че все повече деца ще посещават спортната площадка.

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x