Щастливи измамници – 4

    Сигналът е подаден от човек, който смята, че е измамен и описва подробно какво се е случило.

    „Здравейте, г-н Петров,

    Пиша Ви във връзка със статията за Щастливите измамници, която прочетох във Вашата Уебстраница ОЗБГ. Тъй като аз също бих могла да кажа, че съм потърпевша, бих искала чрез вас да подам сигнал за залавянето на тези хора.

    Ето я и моята история, която е доста подобна на историите на останалите потърпевши, но има и разлики. Ще Ви предоставя всички документи, които съм получила и цялата информация, която имам от опита ми и проучването, което направих от вкъщи на база данни от интернет.

    Всичко започна началото на Май месец 2017г. в гр. София, когато мои роднини ми подхвърлиха идеята за някакъв сайт за кастинги за набиране на модели, статисти, за масовки, рекламни лица и прочие. Въпросният сайт, съдържащ формата за кандидатстване беше fotoreklama.eu . Реших да го проверя, стори ми се интересно, влязох в сайта и единственото, което намерих вътре беше „форма за участие”, която беше толкова подробна, само където акт за раждане не ми поискаха. Написах си всички лични данни, включително ЕГН, телефонен номер, адрес, три имена, тегло, ръст, качих пет мои снимки, защо искам да се занимавам с тях, в какво искам да участвам (статист, масовки, рекламни клипове, музикални клипове, актьор), какъв човек съм, с какво се занимавам, в кой университет съм, какво уча. В началото това малко ме притесни, но си казах, че може би е нормално да искат толкова много информация, за да могат възможно най-прецизно и точно да си изберат кандидатите, на които да създадат профил. Изпратих попълнената форма за кандидатстване и зачаках търпеливо.

    Седмица по-късно, датата е 02. или 03.05.2017г., следобед, телефонът звъни. Вдигам и чувам нежен женски глас. Въпросната жена, с кодово име Александра Петрова – телефон: 0893922508, с жизнерадостен глас ми съобщава, че съм ОДОБРЕНА за кастинг в Евро програма- Моят профил ЕООД. Разговорът продължи 40 минути точно, в които тя ми обясни „всички” стъпки през които трябва да премина, за да станат нещата. Цитирам накратко: „Ще получите на посочен от Вас адрес сертификат и цял набор от документи, с който Ви гарантираме участието в нашата кастинг агенция. За да завършите целия процес е необходимо да изпълните всички три стъпки, като единствената административна такса, която ще трябва да заплатите е 25,99 лв + куриерската услуга.”

    Пропусна, естествено, да ме осведоми, че документите ще идват поединично на час по лъжичка и всяко едно хвърчащо листче с никаква стойност има „административна такса” от порядъка на 9.99лв до 30лв. Попита ме на кой адрес да изпрати документите, аз отговорих, че ги искам на офис на Еконт, но тя обясни, че работят само с Рапидо, затова ги изпратих до офис на Рапидо в Люлин.

    На следващия ден документите дойдоха. Заплатих сумата и куриерската услуга.  Получих четири броя листа, които гласяха „Предложени първи оферти за участия специално за Вас!”, с три оферти за календар с надслов Color Faces 2018, за България, за Германия или за Англия, като аз трябваше да избера една от трите държави, в която да участвам. Често задавани въпроси /2 бр. листа/ и „Технология, срокове, политика и бюджет за издаването и разпространението на календар „Color Faces 2018.

    Опитах се да се свържа с Александра, но телефонът й беше изключен, затова й писах съобщение, което гласи: ”Здрасти Алекс, получих пратката. Когато имаш възможност обади се, моля те, че имам няколко въпроса” /дата: 04.05.2017, 15:50ч/. Тя не ми върна отговор. На следващия ден 05.05.2017г. в 14:30 ч ми се обади и аз я залях с въпроси от сорта на „колко време имам да реша и да отговоря, вие ли ще извършвате продажбата на календарите или аз трябва да ги продавам, сама ли ще съм на календара или с други хора, кога ще е фотосесията и т.н”.

    Преди да приключим разговора, тя ми обясни, че в момента, в който изпратя документите ще ми изпратят „официално одобрение” за участие в тяхната програма, „декларация” за участие и „временен код” за активация на моя онлайн профил, който ще ми създадат. Впоследствие никога не се чух с нея повече, макар и опитите ми да се свържа. Казах си добре, може би е заета и поговорката „за да вземеш, първо трябва да дадеш” важи с пълна сила точно в този случай. Да ама не. Казах, че съм съгласна да продължим и заявих, че желая да се снимам в календара за Англия.

    Пет дни по-късно на 10.05.2017 г получих пратка „официално одобрение с временен уникален 6 цифрен код” и „Декларация” на офис 138 на Спиди, като заплатих 13,89лв. Признавам си, че като отворих пратката вкъщи, малко се разочаровах. Нима тези два хвърчащи листа с по 10 думи струват наистина 9.99лв без таксата за куриера?

    В документа за „Официално одобрение”, който имаше подпис на Александра Петрова и печат на „Дворец на красотата”.. фирма, която не бях чувала до момента, се упоменава временен 6 цифрен код и инструкции за активиране на 15 дневен временен профил в myprofilebg.com, който с днешна дата 30.01.2018г все още е активен.

    Изпълних инструкциите и влязох във „временния” ми профил. Декларацията прочетох няколко пъти, в която бяха изложени всички стъпки за преминаване на програмата и какво ще се случи след нейното преминаване. В получената от мен Декларация се описват три стъпки както следва: „Стъпка едно: Знам, че в рамките на 3 работни дни ще получа обаждане, което ще се записва, на което трябва да потвърдя моето желание да продължа участието си и на посочен от мен адрес ще бъде изпратен Сертификат, който е на стойност 299лв, който ще ми бъде издаден напълно безплатно и е валиден в цял Свят за доказване моята законност и легитимност пред всички продуценти, вносители, производители, комисии, кастинги и т.н, в страна и чужбина, с което гарантирам, че съм част от програмата „Европейски стандарт” и ще мога да подписвам всички видове договори за участия.

    И така се случи, два/три дни по-късно получих обаждане от мъж дали се казваше Петър Георгиев или Георги Иванов. Беше отдавна, а оттогава съм комуникирала с поне шест човека. Въпросния мъж ми се обади, проведохме разговора, като междувременно разбрах, че работят и с Еконт. Мъжът каза, че днес изпраща специалния Сертификат, попита за адрес – казах му офис на Еконт и точно преди да затвори ме предупреди, че има „административна задължителна такса” на стойност 9,99лв, което заедно с куриерската такса става към 15лв. Пожелахме си приятен ден и на следващия ден отидох да го взема. Заплатих 14,61лв, отворих го и започнах да се съмнявам в легалността на това нещо.

    Както е описано в Декларацията, която получих, стъпка номер 2 гласи: „Знам, че след 3 работни дни след получаването на Сертификата ще получа официално обаждане, за да потвърдя и получа на посочен от мен адрес полагащата ми се субсидия /златен чек/ по програма „Европейски стандарт” на стойност 2900лв. Издадена на мое име, която ще покрие изцяло разходите по програмата”. И така стана, звънна телефона четири дни по-късно, същият мъж, същият глас, но различен номер и се представи за различен човек. Петър Иванов. При което на мен започнаха да ми светят лампите. И изстрелях инстинктивно „ама чакайте, аз говорих с Вас миналата седмица”. Минута мълчание, при което отговаря позитивно, и аз продължавам „Георги Иванов?”, при което тонът загрубя и човекът натърти, че не се казва Георги Иванов, и че въпросният Георги е на обяд в момента и на кой адрес да ми изпрати ваучера. Казах му офис на Еконт и затворихме, като задължително ме информира за „задължителната административна такса” от 9,99лв. На 31.05.2017 отидох до Еконт и си взех „ваучер-подаръка”. Като го отворих, за малко не се задавих. Започнах да се усъмнявам сериозно, но реших да продължа да видя докъде ще стигне наглостта на хората.

    И така последва и последната стъпка номер 3 от Декларацията, която гласи: „Знам, че в рамките на 3 работни дни от получаването на субсидията /златен чек/ ще получа официално обаждане и на посочен от мен адрес ще получа стъпка номер 3 „официално разрешение за достъп до автоматичната система”, като в домашни условия по указания начин ще създам постоянен профил за участия и реклами, клипове, филми, фотосесии и др. Разрешението на стойност от 299лв ще ми бъде отпуснато напълно безплатно чрез отпуснатата субсидия по програма „Европейски стандарт”, която ми се полага. ” Както беше написано, получих обаждане 3 дни по-късно, със същия монотонен и машинален мъж, който звучеше по същия начин, но звънеше от различен номер и този път се казваше Александър Иванов.

    Разбира се не пропусна да спомене и за „задължителната административна такса” и на 6.6.2017 отидох до Еконт да си взема „документа” и заплатих още 14,61лв. Прибрах се вкъщи, отворих пратката и не можах да повярвам. Поредният хвърчащ лист с 10 думи и безсмислени упътвания как трябва да вляза в един сайт www.aktivirane.com , за да създам така нареченият ми постоянен профил в домашни условия с 10 снимки, + декларация, на която попълних всичките си данни и избрах държава Англия.

    Следващата стъпка беше получаване на постоянния ми код за влизане в системата, който едва ли не ще ми действа като парола против хакерски атаки. В този момент усетих как почна да ми излиза дим от ушите и вдигнах телефона. Опитах се да се свържа с Петър Георгиев или Иванов там който е, всеки път е различен, не успях. Пробвах с Георги Иванов опитвайки се да държа добрия тон, той ми вдигна машинално и аз започнах с въпросите „Колко още безсмислени Еконта ще получа, докато Ви изплатя тези 2900лв, които дори не съм сигурна, че сте дали за изграждане на моя профил в сайта ви? Не можете ли да струпате цялата информация на едно място и да я изпратите накуп, а не на час по лъжичка? Дайте ми адрес на офиса Ви, искам да мина да си поговорим.” Отговорът беше през зъби, че политиката им е такава, и че го пише дори в сайта myprofilebg.com, и че офисът им е на ул. „Христо Вакарелски” 19, Студентски град, и мога да отида с предварително записан час, който ще трябва да ми потвърдят до няколко часа. Затворих телефона и зачаках.

    Междувременно активирах постоянния си профил. През следващите няколко часа до дни никой не се обади. На 13.06. получих обаждане отново от Георги, да ме поздрави за завършените стъпки, и че ми изпраща постоянния код. Нито помен от моят иск да се срещна с хората в работещ и съществуваш офис. Този път го изпратих до личен адрес, на следващия ден куриера ми достави пратката, но аз не бях на адреса, затова я изпратих на офис на Еконт, отидох да я взема и заплатих 15,93лв, и я отворих. „Регистрация на модел от www.aktivirane.com” + „Предварителен договор и условия за участие”. Опитах се отново да се свържа с някой от фирмата никой не вдигна. Тъй като отново получих документ със „стъпки”, вече не ми харесваше накъде отива работата. В първата стъпка се разясняваше как до 72 часа след получаване на предварителния договор ще получа обаждане и ваучер-подарък за фотосесия, като таксата, която трябва да заплатя, за да участвам е 19,99лв и куриерската услуга още 5лв грубо.

    Понеже е безплатно. Избрах да направя фотосесията Август месец, но нито знаех къде ще бъде, нито нищо. Ще ги видя ли изобщо тези хора или не?! През повечето време съм много глупав оптимист и все гледам позитивно на нещата. Повтарях си „няма лоши хора, няма лоши хора, тези не са измамници, има подписи и печати, ето тук на печата пише „Профимедия”, това е минало през НАП, имат сайт и телефони, в търговския регистър ги има, всичко е легално” и така успокоявах бесовете си /докато не видях репортажите в Господари на Ефира и ОЗБГ, което се случи на доста късен етап, да не кажа, че бях на финалната права с тях/.

    Получих поредното обаждане след около месец, но този път от Александър Иванов съобщавайки ми, че е „радостен” да ме уведоми, че изпраща ваучер-подаръкът за фотосесията, която ще направя в тяхно доверено студио с професионален фотограф, намиращо се в София, малкото НДК, сградата на БТВ, 12 етаж, офис 10. Даде ми телефон, на който да се обадя, за да запиша час за снимки и ми заяви, че утре ваучерът ще е при мен, като след фотосесията ще подпиша официален договор с тях.

    На 21.06.2017 отидох до Еконт и си взех ваучера. Заплатих 24,73лв. и се обадих да си запазя час на посочения номер във ваучера /същият, който и той ми беше казал/. Записах час за 14.08.2017г. за 17ч., говорих с някой си Боби, предполагам, че е Боян Боянов, управител на студиото, който по-късно разбрах, че е лявата ръка на Ахмед Мюмюн Али/човекът зад всичко/, че дори и бизнесът им е един… като предварително се разбрахме да отида с три различни тоалета, готови грим, прически и т.н. Във ваучера пише как трябва да заплатя 100лв за фотосесията, като се има предвид, че ваучера е за 500лв и Евро програма – моят профил изплаща 80% от сумата, като отделно 20лв трябва да заплатя ако искам да имам снимковия материал изпратен на електронен носител по Еконт.  Писах, че искам снимките и подписах документа. Заплатих 100лв на фотографа (на когото взех координатите), направихме 140 снимки и си тръгнах.

    До седмица /не си спомням вече всичко подробно след толкова много разговори и документи/ ми се обажда отново същият мъж, но с друго име Румен Коев, да ме уведоми, че снимките са при него и ги изпраща с диск, който трябва да заплатя 19.99лв и куриерската услуга, като заедно с него ще ми изпрати и инструкции за новият профил. Взех диска с поредното хартишле и отидох вкъщи. Вкарах го в лаптопа и за моя изненада – дискът е пълен. Очаквах, да е празен, за да се свържа с фотографа, който ме снима и да го поразпитам. Активирах новия си профил, прегледах снимките и качих 10 броя. След около седмица датата е 22.08. получавам документ „Официален договор” по Еконт, който струва 19.99лв с политика на разпространение и декларация, която трябва да подпиша, за коя държава искам да ми е календарът /отново/, и как желая да получа паричната печалба, чрез разписка кеш или по банков път. Попълних данните и писах, че желая да е по банков път, като си дадох банковата сметка, снимах документа и го изпратих на имейл colourfaces@abv.bg , както съм изпращала всички документи, които са ми изискали до момента.

    Няма и няколко часа в същия ден ми звъни Петър Георгиев, който е получил официалният договор и иска /отново/ да потвърдим, че съм избрала Англия. Човекът звучеше много загрижен затова, че съм задала, че искам по банкова сметка да ми изплатят парите, тъй като очаквали големи печалби съответно и ддс-то ще е голямо /20%/, не смятал, че това е редно, цели 30% /+10% за Държавата/ да отиват на вятъра. Затова предложи да ми изпрати специално споразумение, което да подпиша, че искам паричната печалба кеш с разписка. И си викам на акъла, защо не ми го казаха по-рано това нещо? Нали говорихме преди няколко дни?! Аз казах добре, и зададох въпроса „В такъв случай аз до офис ли трябва да идвам?” – „Да, до наш офис” – „Но аз не знам къде ви е офисът дори, в София ли е?” – „Да, в София е.” Нито информация получих, нито нищо. Впоследствие разбрах, че ЕДИН от офисите се намира „ДОКУМЕНТАЛНО” в гр.София, ул. „Христо Вакарелски” 19, но там няма нищо. Документът щял да ми го пусне с новият постоянен код със снимките и професионалният профил създаден успешно.

    На следващия ден 23.08.2017 получих обещаното споразумение, заедно с профила, и естествено заплатих административната такса и куриерската услуга 14,61лв. Споразумението снимах и изпратих на colorfaces@abv.bg и зачаках като междувременно започнах по-обстойно да ги проучвам навсякъде. Всичко, което откривах беше „ИЗМАМА”, „не се хващайте”, „модна агенция отново мами млади хора”, статии, статии, статии.. навсякъде. Търговски регистър, бивол, имена, детайли, всичко си записвах.

    На 09.10.2017г ми се обажда Румен Коев, за да ме уведоми, че предпечатната подготовка е започнала и ще ми изпрати документ „заявление-поръчка”, в който да избера колко безплатни бройки искам да получа от календара като се разпечата. Попитах го защо е необходимо това нещо, и му заявих, че съм се разбрала с колегите му, че Еконтите приключват до разпечатването на календара. Той обясни, че това е необходимо, за да ги изпишат от счетоводството трябвало всичко да бъде упоменато документално, като трябва да го преснимам и да го изпратя на посочения имейл адрес, като те щели да го върнат в счетоводството и да отделят желаните бройки за мен.

    За малко да откажа, тъй като толкова отвратителен грип ме беше друснал тогава, че едвам говорех от болки в гърлото и запушения нос. Но явно те са достатъчно безсърдечни да не им пука за което, те чисто и просто имат една единствена цел – да приберат на хората парите. Това е. На 20.09. за последен път разговарях на номера на Георги Иванов, но тъй като човекът има еднакъв глас като на Румен Коев, Петър Иванов, Александър Иванов..и тн, не можах да различа кой от всичките е точно.  Разбрахме се, че колегите му щели да се свържат с мен, когато календарът стане готов.

    И така и стана на 26.10.2017г. ми звънна Петър Георгиев, за да ме уведоми, че календарът е готов и ще ми изпрати предпечатно да потвърдя, че снимката ми харесва и ако не да се свържа с тях, за което разбира се ще трябва да заплатя такса от 9.99лв. /За миг ми мина през главата да го отворя в Еконта, да го видя и да го върна с отговор, че ми харесва като избегна тези поредни 9.99 +4 и нещо за куриер/.

    На следващия ден получих пратката, прибрах се и сложих СД-то в лаптопа и установявам, че дискът е празен. На прага на силите си, изнервена до безобразие, вдигам за пореден път телефона, но звъня на Петър. Вдига Румен, и аз започвам да задавам въпроси учтиво/!/, защо дискът е празен, те се извиниха и казаха, че от печатницата е станала някаква грешка и има масово дискове, които не са записани като хората, че уж ги проверявали. На всичкото отгоре дискът, който ми бяха изпратили беше с чужд код, който проверих и беше на друг човек с профил в сайта. Въпросният Румен каза, че ще изпрати нов, но тъй като не могат да поемат цялата сума по административната такса съм щяла да заплатя само половината и куриерската услуга. Оттам вече се развиках. Казах да ми го изпратят по имейла и треснах телефона. На 06.11. дойде поредният Еконт и понеже се усетих, че е дискът, отворих го в офиса им и заплатих 10,81лв. Обадих им се отново да им кажа, че съм получила диска, а ти заявиха, че щели да коригират грешките, възникнали до момента когато дойде времето за предаване на процента от продажбите.  Да видим…

    На 09.12.2017г. за първи път ми се обажда някакъв Ясен Димитров, който с голяма радост и монотонност ми заяви, че въпросният календар е готов и че е с размер 100х70см, който ще ми го пуснат в желания брой на следващия ден. Като много добре ми влизали в положение и разбирали, че цитирам: „не е приятно да се плащат тези 9.99лв затова заедно с календара Ви изпращаме и задължителния документ, с който ще Ви изплатим полагащата се сума като за целта трябва да ни ги върнете по указания начин, като самите документи трябва да се заверят нотариално и в срок от тази година трябва да ни ги върнете до офис на Еконт.”

    На 12.12 получих пратката и открих, че са ми изпратили Договор за допълнително пенсионно осигуряване в пенсионен фонд „Съгласие” Ад, плюс стандартно Заявление пак от „Съгласие” и буквално се втрещих. На 14.12 се опитах да се свържа и с Петър Георгиев, Георги Иванов, Петър Иванов, Румен Коев, всички телефони изключени. А аз имам въпроси.Звъня на Ясен Димитров, той вдига и аз започвам „Защо е необходимо това, аз нямам желание да отварям сметка в частен пенсионен фонд”, при което ми се обясни , че видиш ли от „задължителен документ” стана „пожелание”. От нашия разговор разбрах, че те работят за момента със „Съгласие” АД, като преди това са били в „Доверие” ./Да се провери с ЕИК!/

    По време на разговора споменах, че са ми изпратили само 1 бройка от 3 заявени на календара, но обясних да не се притесняват, че няма проблеми. Те се извиниха и обещаха да изпратят още 2 броя, като върна документите за пенсионния фонд, защото трябвало така или иначе да ми върнат част от тях. Продължих с въпроса защо не мога да се свържа на нито един от другите телефони с останалите му колеги – той отговори, че на половин година актуализирали системата и сменяли номерата. Впоследствие се отказах да ги попълня и върнах обаждане на Ясен, като той ми обясни, че ще ми изпрати едно споразумение, което ще трябва да подпиша, и с което декларирам, че се отказвам от пенсионния фонд, и който трябва да снимам и изпратя по имейл най-късно до 27.12.2017, иначе ще бъда изключена от програмата. Така и не ми върнаха повече обаждане, не получих повече документи, нито календари. Опитвах се да се свържа с тях, но неуспешно. Датата е 30.01.2018г. а изводът е излъгано камилче, снабдено с богат набор от подпалки за камината, дало около 350лв грубо за една фотосесия и един отвратително, нескопосано направен календар.

    Ето телефонните номера на хората, с които съм комуникирала през миналата година:

Александра Петрова – 0893922508
Георги Иванов – 0887868877
Александър Иванов – 0885602056
Петър Иванов – 0886490645
Румен Коев – 0894746202
Ясен Димитров – 0896636742

    Не е тайна, че много хора са измамени, и че много от медиите доста пъти са били замесвани с този случай на тази „модна агенция”. Поразрових се в интернет пространството и направо си е за изумление колко много информация може да открие един средностатистически човек на база данни клипове, статии, коментари, форуми, търговски регистър, бивол, и т.н.

    Примерно в страницата на Господари на Ефира има поне 9 репортажа събрани за тази агенция датиращи от не толкова далечната 2012г. В търговския регистър е някакъв страхотен миш-маш. Има три ЕИК номера, които се въртят в различни години от едни и същи собственици. Който обича пъзели ще успее да сглоби нещата, дори ако се наложи да се върне до 2010г. Цялата информация включително ЕГН-та съм събрала от търговския регистър и учредителни актове на различни имена на фирмите/пак търг.рег./, ще видите по-надолу съм изкарала откъси и снимки, които могат много лесно да се проверят дали съм излъгала или са достоверни. Сменят се имена, собственици и се отварят нови фирми през 3 месеца, но предмета на дейност остава същият. Сега ще кажат, че поради лоша слава го правят това цялото упражнение?! Страхотна тактика, но ние не сме яли доматите с колците и не падаме от Марс. Истински бих желала да се свържа с НАП и компетентните органи, защото имам доста въпроси, но ще ме отсвирят най-безцеремонно. Все пак въпросният е високо криминално проявен, залавян и пускан, на мен ли ще ми обърнат внимание? Най-много да изям някой друг словесен шамар за „празни приказки” и „безпочвени обвинения”. /Да, ама не, защото Държавата може да не работи, но това не означава, че сме неспособни и сами да си свършим работата/

    Именно затова се обръщам към Вас ОЗБГ! Ето и информацията, която събрах от лаптопа ми вкъщи на дивана, и от разговори с познати хора имали досег до тези измамници.

    Главният замесен /шефа на организацията е пловдивчанина Ахмед Мюмюн Али с ЕГН: 7104070701, гр Пловдив, ул. Свищов №4, ет.9, ап.4. Изключително интересно ми се струва фактът, че въпросният има много цветущо досие и съответно е задържан многократно в 6-то районно в Пловдив за кражби, блудства, педофилия, измами, фалшифициране на документи и фирми, заплахи и все още е на свобода без присъда?! Какво прави този човек на свобода още!!! Докога ще я има тази корупция? Дори е имал мерзостта да заплашва известна репортерка на БТВ с киселина, която е отишла да го потърси. От 2012г. бива преследван и разследван от много медии, но така и не успяват да го хванат в крачка. Случайност? Не мисля. Има много репортажи и по БТВ и по Нова за този човек, описващ го в пълната му светлина. И пак нищо. Прокуратурата е била осведомена на няколко пъти, включително гл. прокурор Цацаров се е заемал със случая, и пак нищо.

    През изминалата година направих доста обширно и обстойно проучване на въпросната фирма-фантом и стигнах до доста заключения. Включително попаднах и на познати, които лично са си заработвали по някой лев частно при въпросния Боян Боянов (мениджъра на фотостудиото, в което ми направиха снимките) и неговата бизнес (или не само?!) половинка Ахмед Мюмюн Али. Предвид, че и двамата са обратни, казва ли ти някой… Сигурно в момента подскачат, хванати за ръце до тавана от щастие, че има шанс да приемем Истанбулската конвенция…  иде ми да повърна.

    Така, нека направим сбор на всичко. Профимедия ЕООД, Евро програма – Моят профил ЕООД, Ред моделс ЕООД, Регистрация България ЕООД, Дворец на красотата ЕООД, Рекламна филмова къща Златен Лъв ЕООД, Българско продуцентско, филмово и рекламно студио за звезди Златният Лъв ЕООД, Вижън Интернешънълс ЕООД, Фреш Фешън ЕООД, Медия Груп ЕООД, Българска камара за филми, телевизионни продукции и музикални клипове ЕООД (ЕИК 203867667) е ЕДНА И СЪЩА фирма с едни и същи хора, която във времето често си е сменяла имената очевидно и е жонглирала между собствениците си – главно Ахмед Мюмюн Али, след това Боян Тодоров Боянов EГН 7207221446, Ивайло Драгиев, Красимир Тодоров Кънев(не се знае за него дали не е избран случаен човек на метода на руската рулетка) ЕГН 8905275760, Марио Желязков, Иван Сребров Аргиров, Стойно Нешев Христев, Даниела Стоянова Веселинова ЕГН 6603026779,с л.к. № 167910196 управител на Фреш Фешън , Ивайло Ивайлов Димитров ЕГН 970514290 управител Ред Моделс, Стефан Тодоров Стоянович, Яна Емилова Велева, Катя Николова Матева. Myprofilebg.com, filmcasting.bg, redmodel.bg, mediagrupbg.com, ffsofia.bg., fotoreklama.eu.

    Несъществуващи адреси на фирмата в гр.София ул. „Христо Вакарелски” 19, бул. „Черни връх” 100, Манастирски ливади, които аз лично посетих, но мисията завърши неуспешно. На „Черни връх”, област Лозенец си е Мол Парадайс, обикаляла съм го много пъти, обиколих го пак, попитах дори, никой не е чувал за такова нещо. На адреса в студентски град ни вест, ни кост, жителите на блока ме гледаха с недоумение и вдигаха рамене и вежди в синхрон. Може и да има някои адреси на седалище на фирмата, които са ми убягнали, но впоследствие стана ясно, че те нямат всъщност физически активен офис. Толкова много имена, толкова много собственици, толкова много сайтове и пак всички канали водят до нашия къдравелко Ахмед Али. Ред модел, чиято истинска фирма е на ул. „Мила Родина” 22 с мениджър Даниела Костадинова няма нищо общо с наглият пловдивчанин Ахмед Али или останалата крадлива паплач раздаваща обещания, мамеща, грабеща и шантажираща простолюдието. Толкова е очеизбодна измамата, че си задавам въпроса, как агенциите по заетостта, включващи и НАП са го пропуснали това нещо. В крайна сметка на мен би ми било странно как една фирма решава да си смени името и управителя 5 пъти в една календарна година?!

    Различни имена, различни телефонни номера, но някак си е трудно да сбъркаш точно този един и същи акцент обвит в монотонност и най-голямата студенина на света, неспособна да казва „р” като хората. Както се казва: „Всички сме чували за него, но никой не го е виждал”. Имам планове да се обадя с адвоката ми в „Съгласие” АД и лично да им задам някои въпроси, също така и да им покажа изпратените ми документи от Профимедия, Дворец на красотата, Евро програма – моят профил, не знам вече, имам ПЕЧАТИ И ОТ ТРИТЕ ФИРМИ по документите. В крайна сметка това си е чист шантаж, воден от бездарен пишман бабаит, синоним на ИЗМАМА, който вярва, че светът е в краката му. Царството му няма да е вечно!

    Много се ядосах когато прочетох в ОЗБГ за Българската Коледа. Много!! Не го е срам. Хиляди хора, с крупни суми биват излъгани заплащайки празните обещания на ТОЗИ ИДИОТ за една просто казана „кауза пердута”, който вярвам, че ще си намери дявола. С две думи, лев по лев вир става.. Обявили са го по новините и пак едно голямо нищо. Пак прокуратурата „работи” и се е „заела” със случая. И пак ние седим и чакаме. То е ясно, че пари няма да ни върнат, но поне да си получат заслуженото и най-вече да има справедливост и заслужено възмездие!

    След дълъг разговор с лице/мой познат/, което е било в досег до фирмата, в която са правени фотосесиите. https://www.facebook.com/boyan.boyanov.31 това е фейсбука на собственика й Боян Тодоров Боянов, който според лицето, е единствен партньор на Ахмед Мюмюн Али, често представящ се като Адриян. Когато му зададох въпроса как мога да го намеря, има ли телефон, адрес, фейсбук, той ми отговори, че не знае. Също така спомена, че той, цитирам: „Ахмед Али не се крие, той просто не се показва. Нито на публични места, нито никъде.” Явно има защо.

    Лицето ми разказа подробно как тези двамата /Али и Боянов/ от много години се занимават с тази дейност, фалшифицират документи, сменят фирми, имена, телефони. Никога не са имали офис и много се изненада, че офисите по документи в търг.рег. на „Черни връх” 100 и „Христо Вакарелски” 19 все още не са проверени и съответно хората глобени. Той въобще не се изненада на това, което ми се е случило и каза „Аз работих при тях 6 месеца и общо взето затова напуснах. Много добре те разбирам. Хората не издържат повече от 6 месеца работа при тях.”. Момчето е работило като фотограф преди 3-4 години във фирмата на Боян Боянов, и се оказа мой познат/познах го по клипа на Господари на Ефира/. Обясни ми как Али и Боянов са били двойка преди време, но впоследствие са се разделили. Потвърди на 1000%, че точно тези двамата управляват парада, наемайки си секретарки и телефонисти, на които плащат някакви дребни пари.

    Споменах му за абсолютно всички документи, които съм получила от тях като включих и договорът, и заявлението от Пенсионен Фонд „Съгласие” Ад, като за тях специално се изрази, цитирам: „Те толкова много са обиграни във фалшифицирането на документи, че нищо чудно и това да е фалшификат.” Въпросният Боян Боянов работи в малкото НДК, сградата на БТВ, 12 ет, има сайт www.photosesia.com , 0896679766 / 089 697 5555 / 0895 755 322, bobby_art@abv.bg . Момчето ми разказа, че преди време е бил пратен сигнал на Господари на Ефира и те са отишли да проверят. От този клип всъщност аз видях, че момчето в стаята е моят познат при което незабавно направих контакт с него. Мисля, че е редно да се направят още проверки, тъй като незаконната дейност на тези двамата ОЧЕВИДНО не е спряла.

    Чрез представените ми ЕИК номера, успях да направя набор справки в търг. Рег. и те са:

№ 1 – РЕД МОДЕЛС   201279074
№ 2 – ФРЕШ ФЕШЪН   131509669
№ 3 – Българска камара за филми, телевизионни продукции и музикални клипове   203867667

    Горната извадка от търг.рег. лично съм я проверявала преди няколко месеца и със същия ЕИК номер фирмата се казваше Профимедия ЕООД или Евро програма – Моят профил, с която се водя, че имам сключен договор. И същият Красимир Кънев се водеше собственик на фирмата. Имам наличен учредителен акт.

    Имаме 3 различни ЕИК номера. Трима различни човека, които избрани на случаен принцип или не, аз смятам, че е правилно да се проверят. Защото измамниците имат и моите данни, с които биха могли по абсолютно същия начин да злоупотребят. Ако нямат нищо общо тези хора, е хубаво да бъдат уведомени, за да се предпазят.  Също така ровейки в търг.рег. се върнах няколко години назад и наистина Ахмед Мюмюн Али е бил свързан и продължава да бъде, макар и не документално с тази организация. Да не говорим, че фотографът, който ме снима /не този, който ми разказа и е работил преди време с тях/ наскоро разбрах, че напуска, но е толкова наплашен, че го е страх да разказва по случая.

    Това е от мен. Моля, някой да обърне внимание на фирмата Профимедия или Промедия БГ ЕООД, независимо, че са с подобни имена, имат един и същи ЕИК, и именно те ме измамиха и на имената Ахмед Мюмюн Али и Боян Боянов. Аз ще предоставя наличните документи. Оттук нататък службите да действат.“

    Друг гражданин също подаде сигнал:

    „Разговарях със Стефан Петров по един казус с една фирма измамници. Лицето, с което проведох разговора от тази фирма се казва Петър Иванов с телефонен номер 0896/762840. Същото лице ми изпрати документите по ЕКОНТ, видно от сканираните документи. Таксата бе 19,99лв + разходи по транспорт за моя сметка. Въпросната фирма се казва „Българска компания за филми, телевизионни продукции и музикални видео клипове“ ЕООД, с управител Румен Пенков Христов, регистрирана на 12.01.2018 14:52:50. Със Седалище и адрес на управление: Област София (столица), общ. Столична, гр. София, район Триадица, п.код 1407, бул. Черни връх 100-А, ет. 5, ап. офис 5.“

    Вижда се, че има нов мениджър на профил и с нов подпис. Другата информация, която момчето предостави е: 0899 166289  ;  0896 366742 ; 0893 932552

http://petoavenu.com/
http://www.myprofilebg.com/
dokumenti2018@abv.bg

    От тези телефони са му звънели, на имейла е изпращал документи, а сайтовете са свързани със схемата.

    И двата сигнала имат за цел да разкрият начините на действие, информация за схемата и всичко друго, което би помогнало на гражданите да се предпазят и на институциите да си свършат качествено работата. Вече има намесен и пенсионен фонд, нови лица и телефони, нови сайтове. Възможно е да има и нови фирми, а тези да не са актуални. При всяка нова информация ще бъдете информирани.

    Призоваваме всеки гражданин, който има съмнения, че е попаднал в някаква „вихрушка“ да се обърне към нас, да сигнализира институциите, да говори с познати и т.н., но да не си мълчи, а да помогне за разпространяването на информацията, респективно предпазването на други хора от тази и други подобни практики.

Стефан Петров
0877 113 150

 

Сподели публикацията:
guest
21 Коментари
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Дени
Дени
17 юни 2018 07:59

Здравей те и аз съм изгърмял като чели стигнах до стъпка за ОДОБРЕН за искане на аванс да попълня декларация с лични те ми данни кажете какво да се прави

йордан
йордан
11 юни 2018 13:16

тези са пълни измамници и ас току що гръмнах със 25 лева каде правосъдието за тези измамници

Анонимен
Анонимен
2 септември 2018 18:51
Отговори на  йордан

ха! 25 лева… Аз преди 6-7 години с малко повече от 400…

Даниела Биринджиева
Даниела Биринджиева
31 май 2018 19:39

Здравейте аз съм Даниела и съм поредната измамена. Виждам, че статията е от 2014 година вече е 2018 и те продължават с техните схеми и измами. Днес получих своята първа пратка с документи и реших първо да проверя дали изобщо съществува така наречената фирма “Магнифисънт Майл“ ЕООД и попаднах на това. Да вярно е, че изгорях с 25 лева, но поне се радвам, че разбрах как стоят нещата навреме. Моля някой да направи нещо по въпроса, защото тези хора продължават да мамят и да взимат парите на хората без капка срам. В нашата бедна държава със заплати от 500 лева… Прочети повече »

Тодор
Тодор
22 май 2018 15:52

И аз изгорях с 80 лв. така става когато се доверяваш прекалено много и си мислиш че може би те чака нещо добро…

Ремзи
Ремзи
16 май 2018 12:59

Сега ми звънят и ме е страх да неме издокарат до сега съм давал около 50лв.

Ремзи
Ремзи
16 май 2018 12:57

Сига ми званят но не знам дали ще ме издокорат до сега дадох за документи около 50лв.

Камен
Камен
7 май 2018 07:04

И аз изгорях с 80лв. Ей такива, да ги обесиш с бодлив тел! Повече да ги боли, отколкото да ги души.

Михайл
Михайл
4 май 2018 10:56

аз изгорях с 70лв много искам ако може някой да даде адекватни кординати на тези хора и дали ги е виждал някъде зада се разправяс тях сопственоръчно да ги направя звезди….

Станислав
Станислав
18 април 2018 10:02

Днес и аз получих първите докумнети 20лв…..Измамиха мееее но аз съм си ноновен !!!!!!!!!!!!!!!!

Ирена
Ирена
17 април 2018 09:02

Точно днес получих първите документи от „Магнифисънт Майл“ ЕООД с имейл sunriseboulevard и добре, че попаднах на тази статия. Като ми се обадят, ще попитам дали ще ми върнат 20-те лв., щом се отказвам, да видим…

росица
росица
14 април 2018 18:33

за сънрайз булевард еоод някой да има информяция?

Ивайло
Ивайло
5 април 2018 14:06

Благодаря за коментарите . И аз съм стигнал до сертификата , но явно до тук . Пари за глупости не ми се дават . До тук са 35 лева за хвърчащи листчета .

Таня
Таня
26 март 2018 13:06

Нямам думи,толкова са нагли и нахални,продължават да звънят-от български номера и също и от германски номера.Въпреки че никой не им вдига, те отново пратиха пратка .Дадоха ги по БТВ Репортерите и продължават да мамят хората. Няма ли кой да ги спре!

Проверих
Проверих
22 март 2018 19:42

Лично звънах казаха че при всяко оплюване на името ще бъде създавана ново име. Знаят за този сайт имало е жалба тя е била отхвърлена в боклука. И сега те са пуснали до района прокуратура София за уронване и тн. Също така са сложени ЕГН което наистина е престъпно и незаконно и се наказва от закона .

Проверих
Проверих
22 март 2018 19:33

Здравейте, колкото и да не ни се иска , всичко което се извършва е напълно законово съобразно. Имат обявена цена за услугата която предлагат , освен всичко това цената която се заплаща е законнна и се позволява. Не е незаконно да има платени профили в сайтовете. От там на сетне даже е съвсем нормално всеки да чака някой да го забележат . Сумите са с наложен платеж съвсем законна процедура и се отвеждат във фирмена сметка на същата. Възможно е да е схема но така е подредена и изградена че не може да бъде квалифицирано като незаконно за измама да… Прочети повече »

Анонимен
Анонимен
2 септември 2018 18:55
Отговори на  Проверих

Те и SCI / Saveway бяха абсолютно законни, но…

Таня
Таня
21 март 2018 09:47

Здравейте,новата фирма на измамниците е „Сънрайз Булевард“ ЕООД със управител отново Румен Петков Христов. със адрес София бул.Черни връх 100 а.

Динко
Динко
10 март 2018 11:05

„Българска компания за филми, телевизионни продукции и музикални видео клипове“ ЕООД в момента са пуснали обяви в джобс бг за различни позиции.Хората трябва да са внимателни.

Radoslava
Radoslava
23 февруари 2018 14:45

Преди няколко дни из Фейсбук мернах някаква платформа за регистрация , която попълних съвсем спонтанно , без никакви очаквания или подробно прочитане за какво иде реч. Вчера на 22.02.18 ми звъни някакъв човек , който се представи като Ясен Димитров (0896366742), била съм избрана за някакви страхотни неща , ще спечеля м/у 3 и 5000лв и още куп глупости , които изслушах със скептицизъм . Накрая ми каза ,че ще ми изпрати документи ,за да се убедя сама , които да прочета преди да приема пратката , която ще ми струва около 25лв . Естествено не повярвах на нищо от… Прочети повече »

21
0
Какво мислите, моля коментирайте.x