Щастливи измамници

    Към края на септември 2017 г. с ОЗБГ се свърза жена на име Габи*. Тя беше притеснена от това, което й се е случило и помоли за помощ. Усъмнила се, че й искат снимка за паспорт, че трябва да дава пари за някакви документи, че й звънят от различни номера й че страницата вече я няма. Но, какъв е случаят???

    Габи вижда във Фейсбук, че има конкурс „Happy Smile 2018”. Записва се, изпраща снимки, след това се свързват с нея и й изпращат документи. Първо й изпращат три листа по Еконт. За тях заплаща 4,62 лв. на фирмата за доставка и 9,99 лв. за друга такса, която се споменава в документите. Това е първата сума, която е заплатила.

    Поискват й снимка за паспорт. Това е основната причина да се усъмни, че има нещо нередно. Габи се е притеснила за това да не би да й направят фалшиви документи с данните и снимката, които предоставя и да ги използват без нейното знание за користни цели. Сама жена с дете е и няма към кого да се обърне. Към момента е безработна и всеки доход й е добре дошъл. Записва се в конкурса с надеждата да спечели малко пари да си плати наема на квартирата, да купи нещо на детето си или да напълни хладилника. Случайно научава за ОЗБГ и решава да се обърне към нас, за да й помогнем и отново да се чувства в безопасност.

    Това са документите за 9,99 лв. които са й изпратени по Еконт за сметка на получателя, тоест тя е заплатила и 4,62 лв. за доставката на тези хвърчащи листи с правописни грешки:

    След това отново й изпращат документи, но този път сумата е 24,99 лв. Габи не отива да ги получи, защото вече се е усъмнила и свързала с ОЗБГ. Оказа се, че са й звъняли от още два различни номера: 0894 704 790  и  0894 746 202. Казахме на Габи да не се занимава повече, да не взема никакви документи и ако й звънят от този конкурс да им пожелае „хубав ден“ и да ни потърси.

    На нас също ни стана интересно за какво точно става въпрос и се заехме да проучим случая и ако можем да предпазим хората от тези, които искат бързо да забогатяват на гърба им и то по не особено морален начин.

За продължението ще разкаже Стефан Петров от ОЗБГ:

    Позвъних на трите телефона, но само на единия вдигна мъж. Представих се и поисках да ми разкаже за конкурса. Мъжът механично повтаряше, че всичко е законно и че в документите всичко е обяснено. Каза, че ако нещо се съмняваме да пуснем жалба в полицията.

    Потърсих фирмата и друга информация, но не намерих нищо. На другия ден пак позвъних на телефоните и този път вдигна същия мъж, но на другия номер. Попитах го за информация за фирмата, подробности и т.н. Поговорихме малко, но нищо не научих и накрая човекът ми затвори телефона леко раздразнен.

    Започнах да търся информация. Този път разполагах с време и си поставих за цел да науча каквото мога. За кратко време открих информация за фирмата, случая като цяло и мнения дали са измамници или не. Според коментарите в интернет са измамници. Ще очаквам от фирмата да се свържат с ОЗБГ, за да се проведе разговор и да докажат, че всичко е законно, морално и няма нужда хората да се притесняват.

    Фирмата е „ПРОФИМЕДИЯ“ ЕООД. Седалището и адресът на управление са в София: Област София (столица); община Столична; гр. София 1700; район Студентски; ул. „Проф. Хр. Вакарелски“ 19, а едноличен собственик на капитала е К.К. В търговския регистър има нужната за фирмата информация, има и данни за лицето К.К.

    Продължих с търсенето на информация. Оказа се, че това не е първият случай. Във форум намерих кратка информация за тях. Копирам, без редакторска намеса, някои от коментарите:

    „Попаднах с триста зор на една статия от вестник в нета на двама измамени със снимки бяха качили. И всичко това е измама в която и аз участвам даже съм до договора вече който няма да подпиша. Доста пишеше как се прехвъелят фирми и как изчезват. Не се подлъгвайте и вие. Това мога да кажа а и е добре да се съберем и да се говори за това за да го махнат и да няма лъгани. Кой знае колко парички са си взели от хората по 50-100 лв. А и незнам дали знаете аз попаднах на тях преди години във facebook сега ги няма вече там защото не успяхава да трият коментарите на хората измамени.“

    „И на мен ми се обадиха вчера и се оказва същата работа уж по европейски проект , календар хепи фейсес за 2018г ,няма да си взимам документите , смятам че е измама. Жената която ми се обади , е от фирма , която подготвя документи, но каза , да не ги взимам ако имам съмнения , поредната глупава измама , и то на дребни пари, но умножено кой знае , колко изкарват.“

    Попаднах и на кратък пост във фейсбук:

    Оказа се, че звънят от различни номера, че имат няколко електронни пощи и че името на конкурса е различно. Един път е „Happy Smile“, а друг път е „Happy Faces”. Видно е, че всяка година сменят информацията, но смисълът, парите и документите са едни и същи.

    Във Фейсбук и интернет не успях да намеря информация за конкурса от 2016-та година, няма и информация за конкурса от тази година, не намерих и интернет сайт. Също така не успях да намеря какво представлява този календар. Няма негови снимки, няма негов работен проект, няма информация за него, няма и хора, които да са си го купили. Странно е, че от миналата година никой не е публикувал календара, не се е похвалил, че го е закупил, че е доволен и т.н. Все пак са продадени десетки хиляди бройки в България, което е огромно количество и със сигурност щеше да се чуе за това мащабно мероприятие.

    Моето мнение е, че от някакъв брой хора взимат малки суми пари, в документите пише 144 души, но реално ние няма как да знаем колко човека са избрани, от колко са взети пари, каква сума и т.н. Те могат да вземат примерно от 1000 души пари, но да отчетат само за 144 човека.

    За тези малки суми хората няма да тръгнат да завеждат дела, да правят разследвания, да сигнализират в полиция, да си търсят парите с цената на всичко. Това е така, защото народът не вярва в институциите и определено има защо! По този начин се вземат едни „дребни“ пари от даден човек, но умножено по много хора …… крайната цифра е внушителна!

* * *

    Ако това е поредният случай на измама, задължително трябва да се прекъсне. Ако не е измама, то организаторите на конкурса имат възможност да направят изявление и да внесат яснота по въпросите, които ни засягат, да покажат календара от миналата година, да покажат какво ще представлява календарът тази година, да покажат документи колко бройки и къде са продадени, от колко души по колко лева са взели, декларирали ли са приходите, издавали ли са касови бонове или друг заместващ документ, кой и по какъв начин разпространява и продава календара и т.н.

    Случаят го изпращаме до медии в цяла България, ще го направим достояние и на гражданите, за да научат за тази схема и да се предпазят, ако има нещо нередно. Обръщаме се и към прокуратурата да се самосезира, да разгледа предоставената информация, да направи проверка и ако има законово основание – да повдигне обвинение/я.

    ОЗБГ отправя своите искрени благодарности към Габи. Нейната смелост е голяма. Да разкаже за този начин за събиране на пари не е малко, а напротив. Сигурни сме, че много хора ще бъдат предпазени от разни измами в интернет, когато прочетат за какво става въпрос. Ще бъдат по-предпазливи, ще се интересуват къде, на кого и за какво дават парите си.

    Габи си е свършила работата като е сигнализирала на нас, а ние сигнализираме на медии, общество и институции. Медиите трябва да разпространят случая, а институциите да направят проверка и в зависимост от резултата да вземат мерки. Ако всеки си свърши работата както трябва, виновниците ще си получат заслуженото, ако има случай на измама.

Спасението е в обединението! Да живее България!

    *Габи не е истинското име на жената. Името е променено от съображения за сигурност. Тя е съгласна да застане пред камера, но задължително иска да се гарантира анонимността й. Иска гласът й да бъде променен, да бъде снимана зад параван, в гръб, на тъмно, лицето й да бъде замъглено или друг начин, който ще направи разпознаването й невъзможно.

 

Сподели публикацията:
guest
77 Коментари
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Константин Терзиев
Константин Терзиев
16 юни 2018 07:25

Здравейте и мен ме измамиха стигнах да ми се обадят за аванс 500 до 1500 лв платих 24,93 за доставката на документа и като го попълня да го изпратя на имейл като до 48 часа трябва да си получа аванса в някой офис на easy pay. В крайна сметка ходя постоянно в офисите да питам за този аванс и се излагам, защото разбира се пари няма и няма и имейл за потвърждение, че мога да отида да си взема аванса. Ако получа аванс ще пиша веднага, че всичко е коректно и точно.

Ремзи
Ремзи
16 май 2018 14:40

И при мен се случва сега ми звънят и ще продължавам да видя колко време ще продъжи тази измама и човекът кой то ми звани е Петър Иванов

Димитринка Василева
Димитринка Василева
25 април 2018 20:04

Мен също ме измамиха какво ще ме посъветвате

Христалина Илиева
Христалина Илиева
19 април 2018 10:52

Тези

Росица
Росица
11 април 2018 10:19

И на мен вчера ми се обади някакъв господин с такива предложения днес даже ми пристигнаха документите но аз отказах пратката на еконт защото разбрах че е измама и дори не платих сумата от 26,17 ст.номера от който ми се обадиха е+359896323215 не се лъжете моя номер е 0895963027 дано всички видят и разберат преди да са си дали парите това е България мошеници на всякъде

Татяна
Татяна
11 април 2018 08:52

И аз съм измамена като вас. Много искам да си платят за това, което правят и явно ще продължават да правят!!! Яд ме е на тази държава и това беззаконие. И на-вече ме е яд на мен, че се вързах та тези измамници…

Nataliq
Nataliq
6 април 2018 13:27

Здравейте и аз съм измамена от тях

Петар Панайотов
Петар Панайотов
1 април 2018 19:37

Здравейте ! Аз също съм от измамените, но искам само да попитам едно единствено нещо .
– Защо всички се оплакваме и чакаме някой друг да ни реши проблема ?
То е ясно че няма да ни върнат парите, нито ще предпазим някой, но защо не заведем дело всички заедно срещу този човек и веднъж за винаги да приключи всичко ???
тел. ми е 0877089674

Наталия Найденова
Наталия Найденова
28 март 2018 14:48

Аз също явно съм от измамените.Не съм от доверчивите,но като прочетох,че БТВ Медия Груп работят с Профимедия ме накара да се доверя.Фотосесията се направи в студио в БТВ сградата до НДК ,което се намираше до студиото на предаването Преди обед.Там заплатих 100лева в брой,за тази сума не получих документ.Изпратиха ми диск със снимки на брой 174.Изпратиха ми документ,който трябваше да заверя при нотариус.Този документ беше във връзка с това да си прехвърля пенсионните осигуровки в друго дружество.Всички тези документи и разходи за куриери е около 80лева.

Силвия
Силвия
28 март 2018 14:37

Здравейте и от мен! Аз пък попаднах на агенция за рекламни лица във фейсбук. Страницата е на Кастинг.бг. След няколко дни ми се обади и на мен Ясен Димитров. И аз съм била одобрена. Адресът е „Сънрайз Булевард“. И на мен ми предложи проект „Пролет-Лято“2017/2018.Документите по еконт за моя сметка. Даже и сертификат ми пратиха вече. Моля и аз за съвет и мнение по въпроса!

Надежда
Надежда
24 март 2018 21:41

Най-после БТВ репортерите от 24.03 поне по-малко хора ще се хванат иначе едва ли ще се спрат тези измамници

Мери
Мери
15 март 2018 21:18

Здравейте, аз попаднах на „Сънрайз Булевард“ еоод гр.София. Разговарях с мениджър Ясен Димитров и той така говореше механично.. предлагат ми проект на име „Пролет-лято“ 2017/18 за мащабни суми, съдържащ първо пледложение за календар някакъв снимки,клипове, реклами на продукти, сериали и филми.. Казаха ми, че няма да подписвам договор и на всеки ангажимент ще мога да си взема по избор придружител.. Като разгледах вашите коментари се замислих дали да им вдигам телефона.. Помогнете дайте мнение за моята случка :) благодаря!

Мери
Мери
15 март 2018 22:26
Отговори на  bulg681

:)) БЕЗОБРАЗНИЦИ! ЖИВИ И ЗДРАВИ..

Габриела
Габриела
16 март 2018 09:58
Отговори на  Мери

На мен ми се обадиха от същата несъществуваща фирма,получих същите три листа с НИЩО изрядно в тях… 25 лева в еконт и нищо повече. Не се подлъгвай!

Силвия
Силвия
28 март 2018 14:39
Отговори на  Мери

Аз съм в същото положение,Мери.Ако научите нещо по въпроса,моля пишете ми!

Пламен
Пламен
13 февруари 2018 08:48

Здравейте аз по същия начин св вързах ,и нещата съвпадат с вашите. Ако някой иска да направим нещо да предложи нещо и така нататък си оставям телефона може да ми звъните 0898808454

Надежда
Надежда
15 февруари 2018 13:50
Отговори на  Пламен

Изпратих писмо до БТВ “чети етикета” но никакъв интерес от тяхна страна,явно измамата е твърде незначителна за тях.

АНДИ
АНДИ
6 февруари 2018 14:53

попаднах на същата схема….след пращане на документ пращат и др и после пак щели. Трябва да се плаща административна такса при всеки.. ИЗМАМНИЦИ СА. АДРЕСЪТ Е СЪЩИЯТ.

Даниела
Даниела
5 февруари 2018 13:22

И на мен днес се обади една госпожица Александра Петрова и като папагал, наизустил текст започна да ме убеждава че съм спечелила инвестиция-проект за 2400 лева…документи щели да изпратят но да си платя куриерските услуги аз…е защо аз да плащам, те ми изпращат материали относно проекта и снимките, значи те са фирмата-работодател и те поемат разноските…как ще ме наемат и аз ще си плащам?! „Светна“ ми нещо че става дума за измама и отказах да приема тези документи и предупредих да не ми звънят повече по никакъв повод. ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ!!!

Стойка Божкова
Стойка Божкова
22 март 2018 21:11
Отговори на  Даниела

Точно това получих и аз днес,заплатих само 16 лева за документи,в които виждам,че няма никакъв изходящ номер и където се е подписала тази Александра Петрова като мениджър на профил,няма никакъв печат.

Константин Илиее
Константин Илиее
1 февруари 2018 14:02

Здравейте! Вчера получих обаждане от Българска Камара за филмови продукции и т.н. ,че съм спечелил степендия в размер на 2400 лв. и даже съм избран да участвам във филм :) . Жената(Александра се представи) ми обясни, че за да работим заедно трябва да получа договора и да заплатя административна такса от 19,90 лв по Еконт. Днес договора е пристигнал,ама май няма да го вземам :) Пазете се и мислете!

Даниела
Даниела
5 февруари 2018 13:22
Отговори на  Константин Илиее

НЕ ГО ВЗИМАЙТЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!

Боряна
Боряна
11 март 2018 19:20
Отговори на  Константин Илиее

Аз го взех ,но незнам дали са легални.Фирмата е Сънрайз булевард ЕООД. И при вас ли е тази?

Стоян
Стоян
15 март 2018 16:56
Отговори на  Боряна

НА мен също от тази фирма…

Ирена
Ирена
30 януари 2018 20:33

Много искам да ми се обадят и да им уредя среща! Негодници!

Сибел
Сибел
29 януари 2018 16:13

ХОРААА !!! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ТОВА Е ПЪЛНА ИЗМАМА !!! АЗ СЪМ 40 ЛВ. ВЪТРЕ , НО НА МЕН СЪЩО МИ ЗВЪНЯТ ОТ СЪЩИТЕ НОМЕРА!!!

Габриела
Габриела
22 януари 2018 20:20

Здравейте!Аз също имах обаждане след он лайн кандидатстване за снимки за коледен календар2018/2019г.Така искам да е истина,понеже останах без работа,но явно и аз се гмурнах на дълбоко???Взех само първите документи платих 20лв+куриерските услуги и сега съм получила втори комплект документи,но след като чета коментарите ви приключвам с„маникенството”.Божеее колко сме наивни!???

.Ран.
.Ран.
17 януари 2018 09:09

Здравейте! Обадиха ми се по тел.0896382511 и ми се представи Петко Петков. Говореше механично и продължително, все едно, че е на запис. Днес 17.01.2018г., получих СМС, че имам доставка в офис на Еконт, за 24,73лв., с опция преглед. Пратката съдържа документи от Българско продуцентско, рекламно и филмово студио фирма Златен лъв ЕООД гр.София. По телефона представилия се като Петко Петков ми беше казал, че пратката е на стойност 19.99лв. – смятам, че това е новата им схема и не мисля да си получа пратката. Благодаря на ОЗБГ и „Габи“!

Ивета
Ивета
22 януари 2018 14:16
Отговори на  .Ран.

И на мен даже в същия ден

Мая
Мая
11 януари 2018 13:40

Явно не можете да ги спрете,защото дейността им продължава.Само дето вече цената е 19,99 +доставката.

Миро
Миро
22 декември 2017 17:48

Всичко е фалшиво , и този сайт е фалшив , щом един коментар не ми одобрява

Миро
Миро
22 декември 2017 17:01

Някой ходил ли е на адреса да каже истина ли е или е лъжа

Миро
Миро
22 декември 2017 16:59

Някой ходил ли е на адреса , да каже истина ли е или лъжа

Миро
Миро
22 декември 2017 16:31

Лъжат ни и ни взимат парите , първа стъпка 19.99 , втора стъпка 19.99 , колко ли още стъпки ще има , златен лъв е измама

Моро
Моро
22 декември 2017 16:12

Да се организираме и да ги спрем , тези мушмуруци , аз също получих един документ за който платих 19.99 сега имам дуг в еконт за който също трябва да заплатя 19.99 , питам се защо не ги изпратят всички документи наведнъж , или това е схема за събиране на пари , днеска едни документи – 19.99 , утре други и така докато се лъжем

Моника
Моника
20 юни 2018 15:26
Отговори на  Моро

Да това е тяхната схема за която разбирам за съжаление чак когато съм вътре с над 180лв . Мисля да пиша до Господари на ефира , всички от вас който искат тези да си получат заслуженото свържете се с мен 0876197760 Моника

Красимир Стоев
Красимир Стоев
19 декември 2017 10:23

Здравейте!Само преди 10 минутки проведох телефонен разговор с представител на рекламна агенция „Златен лъв“.Насолих го здраво и човечецът взе да се оправдава че е само служител и как нямало никави измами.Пожелах лична среща в офиса им,който е на адрес „Христо Вакарелски“19 . Чакам обратно обаждане за потвърждение на срещата.Според вас дали ще има? Този път набират шофьори за луксозни лимузини!!! Пазете се от тези обяви.
Поздрави от мен.Ако някой иска да направим нещо повече по въпроса аз съм насреща.

Габриела
Габриела
22 януари 2018 20:23
Отговори на  Красимир Стоев

Мисля си защо не се обадим на Господари на Ефира ?Какво ще кажете?

ММММ
ММММ
4 февруари 2018 14:27
Отговори на  Габриела

Попаднах и аз на схемата, добре, че реших да се поразровя. Абсолютно всичко, което е описано съвпада, добре, че се усетих да се разровя в гугъл за повече информция. Това ще ми е за урок и да не се доверявам толкова. Мисля, че трябва да се спрат тези измамници.

Пламен
Пламен
13 февруари 2018 08:55
Отговори на  Габриела

Ако искаш може да направим нещо 0898808454. Аз се вързах до края.

Димитринка Василева
Димитринка Василева
25 април 2018 20:26
Отговори на  Красимир Стоев

Да се съберем всички и да им натрием мутрите на тези измамници аз също се подлъгах

Дени
Дени
10 декември 2017 20:49

Здравейте! Аз също попаднах на тази фирма. Получих документи, за които заплатих 19,99 (за обработка), отделно таксата за куриер. В тях се споменава същия календар 2018. Не мисля да продължавам нататък с този „проект“.

Krasi
Krasi
6 декември 2017 21:34

Здр и на мен ми звъннаха от рекламна агенция златен лъв днес получих едни документи и заплатих за тях 19.99 струва ми се че са измамници и мисля да не взимам нищо повече ако може да се свържете с мен за да ви дам повече информация кажете как да се свържа с вас.

Надежда
Надежда
6 декември 2017 11:51

Днес ми се обадиха и на мен един много любезен мъж на който аз зададох 100 въпроса и накрая така се изнерви защото го накарах да ми обясни защо тази фирма не я намирам в търговския регистър.Така,че като гледам и намерение нямат да спират тази измама

Валентин
Валентин
5 декември 2017 12:57

Искам някой от вас да се свърже с мен за още един такъв случай…Ще предоставя снимки но след това ще ги кача тук. Аз също съм жертва на това
0895702204

Габриела
Габриела
2 декември 2017 14:43

Да правилно с такива глупави, като нас, наистина стана „ЗЛАТЕН ЛЪВ“

Михаела
Михаела
30 ноември 2017 16:34

И аз в понеделник получих обаждане за успешно преминат кастинг по програма „Stars2018“ и. т. н идентични предложение и насоки само разликата, е че е за календар Happy new year 2019″….

Мартина
Мартина
29 ноември 2017 11:40

На нас също ни изпратиха подобни документи,вече сме дали 100лв .чрез вашите коментари разбирам че е измама!Хм.. в каква държава живеем.Незнам към кого да се обърнем за съдействие.

Нели
Нели
10 май 2018 14:59
Отговори на  Мартина

Здравеите и аз съм от измамените стигнала съм до документа за отчет на печалбите и не съм го взимала от еконт до тук съм 150 лв назад.

Няма име
Няма име
25 ноември 2017 12:06

И аз вчера получих обаждане за успешно преминат кастинг по програма „Stars2018“ и. т. н идентични предложение и насоки само разликата, е че е за календар Happy new year 2019″….

Bez ime
Bez ime
24 ноември 2017 15:55

И аз получих обаждане след един онлайн кастинг.Казаха ми,че съм спечелила златен чек по европейска програма с който ще се покрият разходите за ротация и подръжка на профила ми в период от 5год.,сертификата,официално разрешение за достъп в системата и т.н.Незнам колко ще излезне истина всичко,но след коментарите ви се усъмних и аз .Въпреки,че всички документи си имат вх.номер,печати и подписи.Името на човека е И.Александров,програмата е „Star 2018“- Българско продуценско,филмово и рекламно студио за звезди златен лъв еоод.Работят по системата заимствена от models.come.
Очаквам съветите ви дали си заслужава или и това е някаква измама.

Mariya
Mariya
25 ноември 2017 11:39
Отговори на  Bez ime

Az sashto poluchih obajdane ot sashtata tazi firma. Imeto na choveka obache е А.Петрова и програмата е star2018.

Силвия
Силвия
5 декември 2017 22:22
Отговори на  Bez ime

И на мен ми се случи същото и искат да попълня декларация и да им я пратя по майл. А първо трябваше по Вайбър, а той няма.

iva
iva
7 декември 2017 12:32
Отговори на  Bez ime

Здравейте аз също получих тези документи по програма Star 2018 и първата оферта която получавам е за календар „Happy New Year 2018: и незнам сега какво да правя дали да подпиша каквото и да е било и дали това не е просто някаква измама???

Bez ime
Bez ime
7 декември 2017 13:42
Отговори на  Bez ime

И аз търся мнение защото също кандидатствах всичко е същото както вие го описахте и се чудя дали е измама

Вили
Вили
19 февруари 2018 19:38
Отговори на  Bez ime

Какво стана измама ли е или истина, сподели.

Жасмина
Жасмина
14 ноември 2017 14:31

Извинете имейла на който изпратих декларацията е balgarskakoleda@abv.bg обърках се

Жасмина
Жасмина
14 ноември 2017 14:29

И на мен ми се обадиха от въпросната филмова къща Златен лъв.Получих документи за които платих 9.99,но аз не се усъмних веднага и с целия си акъл попълних декларацията и я изпратих на имейл bialakoleda@abv.bg …днес отново се обадиха и ми казаха че утре ще получа въпросния сертификат и ваучера но няма да го взема!Как можах да повярвам и аз че може да ми се случи нещо такова точно на мен!Ужас.Канят ме на първо участие за снимането за календар с една моя снимка „Smiley faces 2018“.Толкова ме е яд на себе си че пуснах декларацията по имейл….

Светослав
Светослав
9 ноември 2017 17:09

леле дадох им и аз 9.99лв , а уж и аз съм си измамник. Съмнителен беше разговора, но бърз ( 2 мин), защото бързах да затворя. „РЕКЛАМНА ФИЛМОВА КЪЩА ЗЛАТЕН ЛЪВ“ ЕООД 203867667 КРАСИМИР ТОДОРОВ КЪНЕВ, странното е, че са описали капитал 5000лв. Мисля да посетя този адрес район р-н Студентски ул. Проф.Хр.Вакарелски No 19.

илия атанасов
илия атанасов
8 ноември 2017 18:09

Здравей те приятели и на мен ми изпратиха някакви измислени документи отивам до еконта и си ги плащам прибирам се в къщи и ги преглеждам внимателно изгорях с 15лв както и да еее не съм за тези пари не ка да съм жив и здрав
след прегледа репих да направия справка за фирмата нищо не ми излиза и тогава се осъмних веднага…

Ивелина Добрева
Ивелина Добрева
8 ноември 2017 08:44

Здравейте,сранен е целият пост Никой няма право да злепоставя и мислите му да бъдат като квалификации. Проекта е вече излезнал още преди месец всеки участник е получил файл, и договор за участие. Никъде няма измама или незаконно действие. Тези ваши сайтове Дон Кихотски са смешни ,и подвеждащи. Има фирма има такси съвсем нормални неща .Престанете винаги във всичко да се съмнявате погледнете условията във сайта и тогава пишете един тон гнусотиии.

Роза Цветкова
Роза Цветкова
8 ноември 2017 17:05
Отговори на  Ивелина Добрева

Ох, Госпожо Добрева, защо не си свалите розовите очила и да погледнете реално на нещата – на тези мошеници не може да се открие никакъв адрес. Нито на филмовата къща Златен лъв; нито има инфо за националния кастинг за нови лица „Българска звезда“; нито някой е виждал календарите „Smiley Faces 2018“.
Това е ИЗМАМА отвсякъде!
Не пишете по темата НЕПОДГОТВЕНА!

Калина Павлова
Калина Павлова
8 ноември 2017 08:29

За съжаление тези мошеници продължават с измамите си. И примамват 18-годишни наивници…

Йоки
Йоки
8 ноември 2017 14:54
Отговори на  Калина Павлова

На мен също ми се обадиха на 06.11.2017 г. Казаха ми, че ще ми изпратят едни документи по „Еконт“, за които да заплатя 9.99. В тях всичко е описано и са с опция преглед. Прегледах ги и установих, че са от Рекламна филмова къща „Златен лъв“ . Набързо направих проверка и нищо не открих за такава къща. Усъмних се, че е измама и отказах да ги получа.

Цветелина Пенчева
Цветелина Пенчева
11 януари 2018 12:04
Отговори на  bulg681

Здравейте,
И аз се присъединявам към измамената група. Днес получих документите.
Това е страницата им във Фейсбук.
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-221625228175955/
http://myprofilebg.com/reg.php
Обади ми се някоя си Александра Петрова 0896405221

ММММ
ММММ
6 февруари 2018 23:41
Отговори на  Цветелина Пенчева

Отново ми излезе кастинг спонсорирана връзка, водеща до този сайт:
http://petoavenu.com/archive.php

Цветелина Пенчева
Цветелина Пенчева
11 януари 2018 12:14
Отговори на  bulg681

Промяна на имената за 2 Години
Фирма/ Наименование
03.1.2018 г. 16:13:24 Българска камара за филми, телевизионни продукции и музикални клипове
17.11.2017 г. 13:55:4 БЪЛГАРСКО ПРОДУЦЕНТСКО, ФИЛМОВО И РЕКЛАМНО СТУДИО ЗА ЗВЕЗДИ ЗЛАТНИЯТ ЛЪВ
11.10.2017 г. 13:30:25 РЕКЛАМНА ФИЛМОВА КЪЩА ЗЛАТЕН ЛЪВ
17.7.2017 г. 14:16:25 ПРОФИМЕДИЯ
16.5.2017 г. 09:30:00 ЕВРО ПРОГРАМА-МОЯТ ПРОФИЛ
12.1.2016 г. 13:10:26 Дворец на красотата

B.Mitkov
B.Mitkov
17 октомври 2017 07:25

Тема с продължение: С любезното съдействие на фирма „Еконт“ (най-сърдечно им благодаря за човечното отношение и съдействие по разрешаване на проблема), разбрах че рекламните материали (на стойност 9.99 лв., които отказах да получа) се изпращат от дружество „Рекламна филмова къща ЗЛАТЕН ЛЪВ“ ЕООД Проверка в Търговския регистър ЕИК: 203867667 (позната още под името ПРОФИМЕДИЯ) Управител на дружеството е: Красимир Тодоров Кънев, ЕГН: 8905275760 Като лице за контакт, посочено при изпращане на рекламните материали е упоменато името: Георги Иванов Вече информирах jobs.bg за ситуацията , помолиха за официално входиране на сигнала посредством e-mail към тях, като се ангажираха, че ще съдействам… Прочети повече »

Pavlobossa
Pavlobossa
1 ноември 2017 20:02
Отговори на  B.Mitkov

И на мен ми се обади днес един мъж 01.11.2017 кандидатствах за шофьор на лимозини в джопса и пак така същият номер който видях по горе в коментарите +359 89 474 6202 каза ми че ще ми прати документи по еконт за да ме назначи на работа да ги разпиша и да платя 9.99 за тяхното получаване веднага се светнах че има нещо гнило и като потърсих информация за фирмата в която съм кандидатствал попаднах на вашите коментари сега съм сигорен поне че е измама хора пазете се от такива измамници

B.Mitkov
B.Mitkov
16 октомври 2017 16:30

Здравейте, Свързаха се и с мен днес (16.10.2017 г.) от номер 0894/ 74 62 02 Представят се за фирма „БРИЗ 379“ ЕООД, ЕИК 204079214 със седалище в гр. Приморско. Управител на дружеството е лице на име АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ИВАНОВ, ЕГН: 9601140509 (ако данните не са откраднати, разбира се). Кандидтствах по обява за работа в jobs.bg за гр. София – промоутър, като предложените „условия“ са изключително атрактивни, така да се каже, от гледна точка на заплащане. Ето и обявите, които са публично достъпни от сайта: https://www.jobs.bg/company/256821 Усъмних се, тъй като момчето което разговаряше с мен машинално представяше информацията, подобно на реклама… Прочети повече »

Боряна Бонева
Боряна Бонева
11 октомври 2017 10:34

Здравейте,
Същите хора се свързаха и с мен. Този път под името “ Златен лъв“.
След разговора ни по телефона, изписах телефонния номер от който ми се обадиха и попаднах на тази информация от Вашия сайт.

Светльо
Светльо
21 декември 2017 19:06
Отговори на  Боряна Бонева

Здравей те,
Имат и друго име:
ЕВРО ПРОЕКТ МОЯТ ПРОФИЛ.

77
0
Какво мислите, моля коментирайте.x