Запитване до Областна администрация – Бургас

От ОЗБГ изпратихме запитване до Областна администрация – Бургас. Документът е свързан с тревата на плажа в „Росенец“ и незаконните сгради:

„1. Във връзка с предполагаемото изкуствено засаждане на трева на плажа, намиращ се в „Росенец“ /поземлен имот 07079.831.359/, взета ли е проба от тревата и дадена ли е за експертиза в акредитирана лаборатория?
1.1. Ако да, в коя лаборатория и какъв анализ е поискано да бъде направен?
1.2. Ако не е дадена, защо не е взета и дадена проба при положение, че в електронните медии се твърди обратното?
1.3. Ако е дадена проба за тревата, имате ли яснота кога ще бъде готов анализът, респективно кога ще се оповестят резултатите от него?

2. В началото на тази година Областна администрация – Бургас е поискала от Министерски съвет сума за събарянето на незаконни постройки, намиращи се на нос „Чукалята“. Имате ли яснота сумата дали ще бъде предоставена и ако да, то кога?
2.1. Изминали са около 6 месеца, когато са били поискани парите, тоест това е дълго време, а отговор все още няма. Ще направите ли запитване до Министерски съвет дали ще отпуснат парите и ако да – кога ще го направят?

3. Във връзка с точка 2, ако не бъдат отпуснати пари за незаконните постройки, вие ще предприемете ли мерки за тяхното премахване?
3.1. Ако предприемете мерки – какви ще бъдат те?
3.2. Ако няма да предприемете мерки – каква е причината за това?“

Отговорите ги очакваме на електронната поща и ще разберем каква работа е свършило новото ръководство.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x