Избори в Турция на 11 юли

През 2017 година за пръв път от ОЗБГ отидохме в Турция, за да защитим честността на вота. На 4 април 2021 отново бяхме там и на 11 юли 2021 за трети път стъпихме на вражеска територия. И трите пъти организатор на родолюбивата инициатива беше Константин Бачийски.

Всяко ходене е придружено с отказ за съдействие от страна на българската държава, проблеми на турска земя, недостатъчно съдействие от консулите ни в Турция, за които се чудим чии интереси обслужват – тези на България или тези на Турция.

На 11 юли отидохме рекорден брой родолюбци, за да защитим честността на изборния процес. Над 200 души покрихме всичките 121 секции. Проблемите не бяха малко, имаше заплахи за арест и саморазправа, нарушения, но се справихме блестящо.

Най-отявлениете ни врагове бяха ДПС, консулът Веселин Божилов и представители на изселническата организация „Балгьоч“. Пред една от секциите беше ударен и наш съмишленик. Подали сме сигнали и ще разберем дали родните институции ще си свършат работата или ще клекнат пред ДПС.

*На снимката е Бисер Русимов от ОЗБГ със съмишленици

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x