Не на бракониерството!

На 20 декември един от членовете на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ прави обход на бургаското езеро Вая. Забелязва две малки лодки, които разпознава като бракониерски. Подава сигнал на телефон 112, но резултат няма. Подава втори сигнал и го уверяват, че „Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури“ /ИАРА/ са уведомени, но отново нищо не се случва.

Разбирайки моментното безсилие или нежелание на ИАРА да се справят с проблема, родолюбецът се връща вечерта с други момчета, които имат желание и възможност да се борят против бракониерската дейност.

Влизат с лодка и намират една от мрежите на бракониерите, в която има и малко риба. Подават сигнал на телефон 112, вадят мрежата на брега в езерото и започва чакането на институциите.

Полицията идва след 10-15 минути. След няколко часа чакане се оказва, че представител на ИАРА няма да се отзове, а мрежата от ще им я предадем друг ден.

ОЗБГ заснемат и кратко видео, с което поздравяват всички бракониери.

Проблемът с бракониерите може да бъде решен бързо и качествено при желание от страна на институциите. Видно е, че липсва воля за борба с бракониери, корупция и всякакви други нарушения и нарушители.

Въпреки това ОЗБГ и съмишленици ще положим усилия да съдействаме на институциите, и най-вече на ИАРА, за справяне с бракониерския проблем, а и не само с него!

Не на бракониерството!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Христо
Христо
21 декември 2019 23:56

В Мандрата също почти всяка вечер (при смрачаване) се чуват лодки в езерото- бракониери пускат мрежи!

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x