Плаж !!!

    Преди няколко седмици познат на ОЗБГ се оплака, че отишъл на плаж с джет, дошли някакви охрани и го изгонили направо от водата. Не се легитимирали, не се представили, само казали, че работят тук и трябва да си тръгва, защото било частна собственост.

    ОЗБГ реши да провери дали наистина е така. Днес членове на организацията и граждани отидоха на въпросния плаж, който се намира в Отманли. Плажът е малък и е в близост до голямата постройка, която била на доган. До него стигнахме през гората, където има пътека. Никъде нямаше табели, че минаването е забранено, че е охраняема зона, че плажът е частен и т.н.

    Спокойно отидохме на плажа и легнахме на хавлиите. Към нас се запъти възрастен човек, който беше охранител. Каза ни любезно,че плажът е частен и че трябва да си тръгнем. Попитахме на какво основание, но отговор не получихме и повече не сме говорили с този човек. През цялото време стоеше и ни наблюдаваше и провеждаше телефонни разговори.

    След 20-30 минути дойдоха двама мъже. Казаха, че плажът бил частен и трябвало да си отиваме, бяха културни. Попитахме ги защо и те започнаха да обясняват, че е частен, че идването било забранено, че шефът им щял да се ядоса. Говорихме си и общи работи в продължение на половин час.

    Нито се представиха, нито се легитимираха, а когато ги попитахме дали са частна охрана или към някоя служба, казаха че са към служба. Но коя служба, защо са там, какво точно охраняват и т.н., не ни отговориха. Поискахме някакви документи, които да потвърдят, че плажът е частен, че имат право да ни изгонят, но не ни предоставиха, защото нямаха или не искаха да ни ги покажат.

    С нас имаше и журналисти, които направиха снимки и клип. На клиповете се чува как единият от охранителите казва, че ако дойде шефът им щяло да стане лошо, но никой не дойде. Също казва, че плажът е държавен, ама … Тоест, държавен, но за някои хора е частен и обикновени хора не могат да припарват.

    Не разбрахме и кой е шефът им, и защо нямаме законно право да стоим там. Постояха при нас около 30 минути и си тръгнаха. Успяха да ни развалят настроението и минути след това заминахме и ние. Близките дни ще изпратим запитване до няколко институции, за да обяснят кой е дал право на някой да прави от държавен частен плаж и да гони хората!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
2 Коментари
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
nikolai1962.ni@gmail.com
nikolai1962.ni@gmail.com
23 август 2016 10:57

Това е България.всичко е възможно.в Отманли нали е забранено строителството.ама за някои не.питайте кмета кой му е наредил да разреши

Българка
Българка
21 август 2016 21:59

Браво момчета!!!

2
0
Какво мислите, моля коментирайте.x