Разграничаването!!!

Предистория

    Преди седмица част от членовете на ОЗБГ бяха на разходка в гората. С тях имаше и екип на предаването „Ничия земя“. Целта беше да се направи кратък филм за ОЗБГ, като организация, също така да се внесе яснота около разходките в гората: какво представляват, какви хора ходят, каква е идеята им, как протичат.

    По време на репортажа се случва нещо неочаквано! Пътят на група мигранти се пресича с този на ОЗБГ и журналистите. Момчетата от ОЗБГ молят групата да спре (виж статията ТУК), след което звънят на Гранична полиция, дават им вода, храна за едно от децата, а журналистите започват да снимат всичко, което се случва.

    След известно време пристига патрул на Гранична полиция, извършва някаква проверка и започва всеобщо чакане. Чакат да пристигне камион, който да отведе мигрантите. Камионът пристига след около час, качва нарушителите и всички от ОЗБГ и репортерите са свободни да си ходят. Следващите няколко дни медиите гърмят, ОЗБГ бива наградена, получаваме много похвали, адмирации, телефонни обаждания, интервюта. Прочухме се чак в немска и италианска телевизия.

Актуално

    Седмица по-късно се случва нещо още по-сензационно! В интернет е качен клип, на който се вижда как неизвестни за нас момчета са задържали малка група мигранти, сложили са им свински опашки и им казват да си ходят обратно в Турция. На клипа се вижда и как едно от момчетата носи оръжие подобно на меч, чийто острие е много голямо.

     За часове клипът е гледан от десетки хиляди хора, харесан е от хиляди, споделен е от хиляди, а медиите отново гърмят със страшна сила, още по-голяма от предния път! За кратко време се изписа и изговори много дали действията на момчетата са законни. В този случай ОЗБГ не е съдник, а тук идва ролята на държавата (или това, което е останало от нея). Държавата ще определи дали действията са законни, а народът ще определи дали са правилни!

    Под статиите, в интернет изданията, клипът е коментиран от стотици потребители. Коментарите са най-различни. Има смислени, има верни, но има и много гнусни писателчета, които са силни само зад клавиатурата, а всъщност са жалки низки човекоподобни. Това са духовно бедни човечета, интелектуално осакатени тела, давещи се в собствените си комплекси.

    Част от гореспоменатите коментари, по един или друг начин, имат връзка с ОЗБГ. Много хора безуспешно се опитват да очернят организацията, както и да й припишат неща, без значение дали в положителен или отрицателен аспект, които не отговарят на истината. Много хора се опитват и да всеят напрежение между ОЗБГ и други хора, между ОЗБГ и други организации. ОЗБГ няма да се поддаде на провокации и ще запази добрия тон и отношение с всички, които са в помощ на народа и Родината. Апелираме и Вие да направите същото, водени от интелекта и родолюбието си, а не от първични емоции, нанасящи двустранна или многостранна вреда.

Да се знае

    Членовете на ОЗБГ правят разходки в горите повече от половин година (имаме около 20 разходки). Събираме се, спортуваме, разпускаме. Когато видим мигранти, до момента се е случвало 2 пъти, учтиво им казваме да спрат, след което подаваме сигнал на Гранична полиция. По абсолютно никакъв начин не нарушаваме закона или правата на нарушителите: нямаме физически допир с тях, не използваме оръжия, не ги обиждаме или караме да правят нещо против волята си, не им вземаме вещите, не говорим с тях, а се държим крайно добре.

    Преди всяка разходка, предимно, заради нашата безопасност, съобщаваме на Гранична полиция, че отиваме на поход в гората. Правим го и с цел да не бъдем обвинени в незаконни действия срещу мигрантите или някакви други престъпления. Има не малко хора, които искат и биха имали изгода от това да не се разхождаме и сме сигурни, че биха направили всичко възможно, за да възпрепятстват разходките ни. Никой и по никакъв начин не може да забрани на граждани да посещават държавните гори!

    Снимките и клиповете, които сме правили са потвърждение на думите ни. Ние сме законно регистрирана организация, чиято цел е да стимулира хората да спазват закона, да обичат страната си и да вършат безкористни дела в нейно име. Не толерираме нарушаването на закона, както и потъпкването на нечии права, дори на мигранти. Има си държавни институции, които знаят как и какво да правят с тях.

    Съществуват други хора и организации, които също правят разходки в гората. Техните начини за спирането на мигранти са най-различни, варират от законни до незаконни. ОЗБГ адмирира тяхното желание да пазят границите на татковината ни, но не е съгласна с някои от прилаганите методи, поради причини от различно естество. Държавата трябва да прави разлика между различните организации и методите им!

    В определени ситуации ОЗБГ е съдействала на някои хора и организации за разни законни и патриотични мероприятия. Одобрили сме конкретната кауза, всичко е било в рамките на допустимото и сме го направили, защото е било в името на народа и Родината. Но това не означава, че сме обвързани с тях или имаме трайно изградени отношения. Всяка ситуация е отделна! ОЗБГ има създадени контакти и с други хора и организации от Бургас, Варна, София и още няколко града. Но към момента тези хора и организации не извършват дейността „задържане на мигранти“.

    ОЗБГ извършва различни патриотични дейности, с които може да се запознаете на сайта ни. Разходките в гората се правят между другите мероприятия, а не са наша основна цел. Молим, да обръщате внимание и на тях, а не само на случките, свързани с мигранти. Има и други важни неща, които ни заобикалят, има и други проблеми за решаване, има и други хора, които имат нужда от подкрепа. Не ги игнорирайте!

Разграничаването

    Във връзка с горенаписаното, ОЗБГ заявява най-отговорно, че се разграничава от абсолютно всички други хора и организации! ОЗБГ не носи отговорност за техните действия, ОЗБГ не е част от тях и те не са част от ОЗБГ. Ние държим на идентичността и авторитета си и не бихме искали да ни припознават като опетнена организация, като организация подкрепяща опорочени елементи или като организация, която върши незаконна дейност. Искаме да сме разпознаваеми с нашето безкористно родолюбие и с нашите патриотични дела, които се вършат за благото на България.

    Ние не сме против държавата, ние се стремим да й помогнем да си върши по-добре работата. Не изземваме функциите й, а и нямаме такива намерения. Именно затова действията ни са изцяло законни и се разграничаваме от други хора и организации. Имаме си идентичност и добро име и ще направим каквото е необходимо, за да останат такива!

    Който има въпроси, свързани с ОЗБГ, да не чете разни коментари, а да се свърже с нас, за да отговорим. Може да се свържете с Председателя на ОЗБГ – Христо Атанасов, да звъннете на служебния телефон или да пишете на електронната поща на ОЗБГ. Научете истината от нас и спрете да вярвате на всичко, което се пише в интернет, особено от задклавиатурни нищожества!

    С уважение, ОЗБГ

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x